Treniņnometne Horvātijā

No 29. marta līdz 5. aprīlim trīs kluba biedri –Kristaps Elsts, Ansis un Arvis Dermaki- piedalījās slovāku organizētāja treniņnometnē Horvātijā, pilsētā Tribunj. Šo braucienu finansiāli atbalstīja velotriāla klubs „Karters”. Visi trīs braucēji no Usmas devās uz Slovākijas pilsētu Poprad, lai pievienotos pārējiem dalībniekiem, kuri devās uz treniņnometni. Šī nometne norisinājās jau 11. reizi, taču mūsu braucējiem šis bija otrais gads, kad viņi piedalās.

Visiem dienas režīms nometnē bija līdzīgs- no rīta bija rīta rosme, kura sākās 7:30, tad 8:00 sekoja brokastis. Līdz 10:00 bija laiks nelielai atpūtai un tad no 10:00 līdz 12:30 bija treniņi ar velosipēdiem kopā ar treneri. Visi braucēji tika sadalīti pa grupā pēc prasmju līmeņa. Ansis ar Arvi bija kopā ar stiprākajiem braucējiem, Kristaps kopā ar cita līmeņa braucējiem. Tad 12:30 sekoja pusdienas. No 15:00 līdz 18:30 notika brīvie treniņi. Tie norisinājās pie jūras, kur atradās dažāda tipa akmeņi. Šajā nometnē bija laba iespēja uzlabot savu līdzsvaru un tehniku. Bija ari iespējams novērtēt, kā ziemā ir klājies konkurentiem.

Kristapam šis bija liels pārbaudījums, jo vēl īsti nebija pieradis braukt pa akmeņiem pēc „ziemas miega”. Pirmās divas dienas bija vairāk jācīnās ar līdzsvara problēmām, bet otrās 2 dienas ar nogurumu, jo visi trīs latvieši nebija ilgu laiku trenējušies tādā slodzē un tas liek manīt sekas. Kopumā Kristapam šī bija lieliska iespēja pavērot un pabraukāt kopā ar izciliem pasaules braucējiem. Viņa galvenais ieguvums ir pieredze, kura lieti noderēs sacensībās.

Ansim šī nometne iesākās gaužām neveiksmīgi: pirmajās stundās salocīts aizmugurējais zobrats un daži smagi kritieni. Šī nometne viņam bija ļoti svarīga, jo ziemā trenējies viņš bija maz, tāpēc Ansis centās šajās dažās dienās atspēkot visu iekavēto. Pirmās dienas nomocīja liels nogurums, bet nometnes beigās viņš jau sāka justies stiprāks un labāks. Ansim iespējams šī nometne bija vissvarīgākā no visiem pārējiem. Viņš atkal ir atguvis pārliecību un cerību par labu 2015. gada sezonu.

Arvim šīs piecas dienas bija vairāk kā sevis meklējumi, jo viņš joprojām nespēj izlemt, kurā grupā vēlas startēt B.I.U pasaules čempionātā. Jau pirms nometnes viņš bija apliecinājis, ka ir gatavs sezonai, uzvarot Ansi pirmajās sacensībās. Arvi nemocīja tāds nogurums un muskuļu sāpes kā Ansi un Kristapu. Šajās dienās uzstādījis nometnes rekordu: pārsita 12 riepu kameras. Visu nometnes laiku viņš rādīja cienīgu augstas klases braukšanu, ko novērtēja arī tādi velotriāla top braucēji kā Karols Servins, Vašeks Kolārs un Jans Kočiš. Arvim šī nometne deva lielu pārliecību, ka tuvākajos gados viņš spēs būt viens no labākajiem braucējiem pasaulē, ja turpinās trenēties cītīgi.

Kopumā nometne visiem trim kluba biedriem deva labu pamatu šai sezonai un cerams, ka pēc šī gada rezultāti liks to manīt!