Atkal jau lietus un Speedrace Grīziņā

Kā jau ierasts spīdreisam Grīziņā arī šoreiz atkal lija lietus. Par laimi pašā braukšanas laikā gandrīz nemaz.

Arī šoreiz Karters braucējiem Ļoti labi panākumi.

Ekspertiem kvalifikācijā uzvara Jānim Pētersonam, kurš pēc laba laika atgriezies sacensību apritē. Otrais Armands Paupers, trešais Dāvids Pūlmanis un Ralfs Blumfelds ceturtais. Sarežģītajā trasē šoreiz piektais jaunais Bruno Krampe.

Elites kvalifikācijai trase sarežģītāka. Pirmais Ansis Dermaks, otrais Kristaps Skudra, trešais Ēriks Karlsons un ceturtais jaunais Kuldīgas braucējs Valters Smiltāns. Piekto un sesto priekšbraucienu vietu savā starpā Jānis Lācis un Arvis Dermaks. Septītais Jānis Vītols.

Ekspertu izslēgšanas braucienu pirmajā 1/2 finālā cerības Ralfam Blumfeldam neatstāja Jānis Pētersons. Otrajā pusfināla braucienā gandrīz pilnus divus braucienus pa priekšu brauca Dāvids Pūlmanis, bet abos braucienos tieši pirms distances beigām pieļautas lielas kļūdas un fināls iet secen. Turklāt mazajā finālā par trešo vietu Dāvids nespēja pilnvērtīgi braukt gūtās traumas dēļ. Ekspertu finālā pēc tiesnešu apspriedes un kļūdu skaitīšanas piecu braucienu laikā noskaidrojās, ka labākais šajā grupā Jānis Pētersons.

Elitē izslēgšanas braucieni sākās ar Jāņa Lāča un Arvja Dermaka cīņu par piekto vietu. Šoreiz ļoti līdzīgos braucienos, kaut ar bojātu velosipēdu, pārāks Jānis Lācis.
Elites pirmajā 1/2 finālā tikās kluba biedri Ansis Dermaks un Valters Smiltāns. Abos braucienos uzvara Ansim un iekļūšana finālā. Otrajā no 1/2 fināliem tikās arī Karters braucēji – Kristaps Skudra un Ēriks Karlsons. Šeit abos braucienos uzvara Kristapam.

Braucienos par trešo vietu Valteram zaudējums Ērikam Karlsonam.
Superfinālā starp Ansi un Kristapu maksimālais braucienu skaits. Pirmais brauciens uzvara Ansim. Otrajā un trešajā uzvar Anša pieļauto kļūdu dēļ uzvar Kristaps, bet atlikušajos divos braucienos un visā posmā uzvar Ansis Dermaks.

Paldies organizatoram par jauko pasākumu. Balvas no trialparts.net, Mārtiņa beķerejas, Sport2000, Red Bull.
Aicinam uz fināla Ghetto Speedrace sacensībām ierasties vēl vairāk interesentu. Organizators sola piemērotu trasi saveidosim katram. Seriāla fināls – 25. augustā (ceturtdiena).

Rezultāti:
Elite
1.Ansis Dermaks, Usma, Karters
2.Kristaps Skudra, Rīga, Karters
3.Ēriks Karlsons, Rīga, Karters
4.Valters Smiltāns, Kuldīga, Karters
5.Jānis Lācis, Piņķi, greentrials.lv
6.Arvis Dermaks, Usma, Karters
7.Jānis Vītols, Rīga, Karters

Eksperti
1.Jānis Pētersons, Rīga, Velobode nr.1/Studentbike
2.Armands Paupers, Rīga, Karters
3.Ralfs Blumfelds, Ugāle, Karters
4.Dāvids Pūlmanis, Rīga, Karters
5.Bruno Krampe, Rīga, Karters