Noslēdzies 1. Latvijas čempionāta posms Liepājā

14. maija sacensības noslēgušās. Pirmais Latvijas čempionāta posms pulcēja braucējus no visām Baltijas valstīm. Kopumā 41 dalībnieks. Daļai pirmās Latvijas čempionāta sacensības, daļai atgriešanās šajā sacensību seriālā.

Velo Elites un Ekspertu grupām jaunums, ka mainīti vērtēšanas noteikumi un papildus soda punkti paredzēti arī par pedāļu un zobrata sargu pieskaršanos šķēršļiem. Jāatzīst, ka Latvijas Motosporta federācijas triāla komisija strādājusi godam un tiesneši ir labi apmācīti – labi veica savu darbu un lielu problēmu nebija.

Iesācēju un Inter grupās trase bija izveidota samērā smaga un tā braucējiem bija liels pārbaudījums. Iesācējos uzvara Ugāles braucējam Mārcim Meieram. Inter grupā pirmais vietējais – Konstantīns Demidovs.

Ciešāka cīņa Ekspertu grupā, kur ar 1 soda punktu pirmais arī ugālnieks Jānis Hartmanis. Otrais Armands Paupers ar 13 s.p. un Rihards Grantiņš 17s.p. (abi Rīga).

Elitē Ansim Dermakam abos apļos tikai 1 soda punkts, kas iegūts pēdējā no veicamajiem kontroles posmiem. Šoreiz otrais Kristaps Skudra ar 4 soda punktiem, bet vēl pēc pirmā apļa 2. pozīcijā bija jaunais kuldīdznieks Valters Smiltāns, kuram, uzsākot savu otro sezonu Elitē, sacensību noslēgumā 8 soda punkti.

Moto konkurencē augstākajā grupā pēc atgriešanās uzvara Renāram Agarskim, kurš aiz sevis atstāja kluba biedru Andri Grīnfeldu (abi Agarska TK).

Rezultāti: http://bit.ly/jGMnPR