Baltijas čempionāta prestižam jāaug

Sestdien, 8.janvārī Pērnavā notika tikšanās sēde Baltijas nacionālo federāciju triāla komisiju pārstāvjiem un sacensību organizatoriem, kur tika pārspriesti daudzi jautājumi par 2011.gada triāla sezonu Baltijā kopumā. Pasākums notika SPA centra „Tervisa paradiis” konferenču zālē, kas kopumā pulcēja 15 cilvēkus. Tikšanās galvenais rezultāti – apstiprināts Baltijas čempionāta kalendārs un nolikums, panākta vienošanās par izvirzāmajiem kandidātiem Baltijas Motosporta asociācijas (BMA) Triāla komisijai.
Tikšanās rezultātā tika apstiprināts 2011.gada Baltijas čempionāta kalendārs triālā, kurš notiks 5 posmos. Nolūkā celt Baltijas čempionāta prestižu, tika daudz diskutēts par to, ka nepieciešams piesaistīt aizvien jaunus dalībniekus kā vietējā mērogā, tā no citām trešajām valstīm. Šajā gadā no mūsu puses panākts progress, ka Igaunijā oficiālā līmenī tiek piesaistīti velo triālisti, kā arī Lietuvā šajā sezonā plānoti pirmie moto un velo triālisti. Šogad visi Baltijas posmi tiks organizēti pirmajās dienās, otrajā dienā atstājot nacionālos čempionātus. Tapā, Jelgavā un Trakai trases paredzētas vairāk kā iekštelpu (indoor) tipa trases, kas visnotaļ uzlabos trases kvalitāti velo triālistiem.
Baltijas čempionāts, kopvērtējuma ieskaitē visi posmi
1.posms – 28. maijs, Tapa, Igaunija, Panter MK
2.posms – 31. jūlijs, Vasalemma, Igaunija, Gas Gas MK
3. posms – 13. augusts, Jelgava, Latvija, Agarska TK
4. posms – 20. augusts, Rīga, Latvija, Karters
5. posms – 10. septembris, Trakai, Lietuva, Paulius
Galvenie papildinājumi nolikumā paredz, ka šogad Baltijas čempionāts tiek paredzēts gan A, gan atsevišķi B klasēm ar atrunu, ka A grupa trase tiek gatavota, ja kā minimums grupai pieteikušies 3 dalībnieki. Papildus tiek radīta moto klase Free, kas paredzēta dalībniekiem bez vecuma ierobežojuma ar krosa, enduro vai cita tipa motocikliem.
Velo klases paliek nemainīgas, tikai E rūķu grupa tiek pārsaukta uz E intermedium (nolūkā nosaukumus padarīt par starptautiski atpazīstamiem). Velo E elite un E eksperti grupām dalība atbilstoši UCI noteikumiem, izņemot ar atrunu par kontroles laiku sekcijā 2 minūtes. Nolūkā celt trases sagatavošanas kvalitāti, pieņemts lēmums velo klasēm bultas apzīmēt ar papildus uzlīmi uz kura uzdrukāts burts E, krāsas grupām paliek nemainīgas.
Tāpat jaunums, ka Baltijas čempionāts tiek papildināts ar Klubu komandu un Valstu komandu kopējo rezultātu ieskaiti, kur tiks summēti visi velo un moto dalībnieku rezultāti, lai noteiktu spēcīgāko valsti triālā. Nolikums tiks publicēts uzreiz pēc redakcionāliem precizējumiem un saskaņojumiem Baltijas valstu starpā.
Tā kā tuvākajā laikā plānots atjaunot BMA darbību, šajā tikšanās reizē tika izvirzīti kandidāti – pa 2 no katras valsts, kuri pretendēs uz BMA Triāla komisiju. No Latvijas puses darbam BMA Triāla komisijā tika izvirzīti Kaspars Kuļikovs un Kristaps Skudra, no Igaunijas Toomas Gutman un Henry, no Lietuvas Paulius Albertavicius un Artem Kalyugin. Tāpat Latvijas puse virzīs Toomasu Gutmanu par komisijas priekšsēdētāju.

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Kuļikovs
LaMSF Triāla komisijas vadītājs

Komentāri ir slēgti.