18. jūlijā Ugālē Latvijas un Baltijas čempionāts triālā

18.07.2009. Ugālē noslēdzās Latvijas Motosporta federācijas 2009. gada Latvijas atklātā čempionāta moto un velo triālā ceturtais posms, kurš vienlaicīgi bija arī 2009. gada Baltijas čempionāta pirmais posms.
Sacensībās piedalījās 35 dalībnieki no Latvijas un Igaunijas.
Tradicionāli sekcijas bija izveidotas speciāli iekārtotajā Ēčkalnu trases teritorijā, kur bija jāpārvar stāvi kāpumi, betonu krāvumi, dzelzceļa paliktņu konstrukcijas u.c. konstrukcijas.
Sacensību starts visām braucēju grupām tika dots pie Ugāles vidusskolas blakus telpām, kuras iekārtotas, lai kluba Karters velobraucēji varētu kārtīgi trenēties arī ziemas apstākļos.
Meistarīgāko braucēju grupu trīs sekcijas bija izveidotas skatītājiem grūtāk pieejamās vietās, bet tās bija sarežģītas un lielai daļai braucēju sagādāja pamatīgas problēmas.
Piecas stundas lielajā karstumā un visu grupu uzvarētāji tika noskaidroti.
Moto braucēju AB grupā (pati meistarīgākā) visas trīs pirmās vietas Jelgavas braucējiem no Agarska triāla kluba. Uzvara 2008. gada Latvijas čempionam mototriālā Kasparam Vērniekam, otrajā vietā atstājot brāļus Artūru un Andri Grīnfeldus.
Velotriālā cīņā par 2009. gada Latvijas čempiona titulu savu trešo uzvaru pēc kārtas Elites grupā izcīnīja Karters braucējs Kristaps Skudra. Šajā grupā otrais jaunais braucējs Ansis Dermaks no Usmas, bet pirmo reizi sezonā uz pjedestāla kāpa Jānis Lācis no Piņķiem.
Pasākuma ietvaros visiem interesentiem bija iespēja braukt velo veiklības braucienu, kas nav tik sarežģīti kā piedalīšanās velotriāla sacensībās, bet tāpat prasa precizitāti. Dažādi velo braukšanas elementi, kas jāveic pēc iespējas ātrāk.
Balvas uzvarētājiem no sacensību rīkotāja kluba Karters un atbalstītājiem – Ugāles pagasta padomes un www.trialsmaster.net.
Nākošais Latvijas un Baltijas čempionāta posms risināsies 1. augustā Igaunijā

Rezultāti:

Moto AB
1.Kaspars Vērnieks (Agarska TK) – 57 soda punkti
2.Artūrs Grīnfelds (Agarska TK) – 71 s.p.
3.Andris Grīnfelds (Agarska TK) – 80 s.p.

Moto C
1.Mārtiņš Laugalis (Grobiņas MK) – 40 s.p.
2.Guntars Mateuss (Grobiņas MK) – 46 s.p.
3.Dzintars Einass (Grobiņas MK) – 65 s.p.

Moto D
1.Didzis Grundulis (Agarska TK) – 64 s.p.
2.Dainis Klebahs (indiv.) – 65 s.p.
3.Eduards Mūrnieks (Grobiņas MK) 74 s.p.

Velo Elite
1.Kristaps Skudra (Karters) – 6 s.p.
2.Ansis Dermaks (Katrers) – 10 s.p.
3.Jānis Lācis (Karters) – 23 s.p.

Velo Eksperti
1.Valters Smiltāns (Karters) – 2 s.p.
2.Arvis Dermaks (Karters) – 4 s.p.
3.Mareks Vanags (Karters) – 18 s.p.

Velo Rūķīši
1.Ralfs Blumfelds (Karters) – 12 s.p.

Velo Iesācēji
1.Sedriks Kristmanis (Karters) – 10 s.p.
2.Mārtiņš Indriekus (indiv.) – 18. s.p.
3.Maksims Mahrovs (indiv.) – 27 s.p.

Rezultāti

P.S. Paldies visiem sekciju vilcējiem. Tas ir liels darbs, kas jādara jau divas dienas pirms sacensībām. Un paldies par veiklības brauciena uzveidošanu.

Komentāri ir slēgti.