2008. gada sezonas apbalvošana velo un moto triālā

Šā gada 21. novembrī norisinājās triāla sezonas noslēguma pasākums, kuru organizēja Jelgavas motoklubs „Agarska TK”, Jelgavas kultūras namā „Rota”. Pasākuma apmeklēja visi triāla klubi, to sportisti un viņu piesaistīti atbalstītāji, klubu pārstāvji, sacensību tiesneši u.c. Pasākuma galvenais mērķis bija apbalvot 2008.gada sezonā veiksmīgākos moto un velo triāla sportistus.
Bez oficiālās Latvijas čempionāta un Baltijas čempionāta apbalvošanas daļas un viesmīlīgās studijas „Solo” muzikālajiem izpildījumiem, ar savām runām uzstājās arī Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) prezidents un Jelgavas motokluba „Agarska TK” prezidents Egils Agarskis un Triāla komisijas vadītājs Kaspars Kuļikovs, kuri izteica lielu paldies par sezonā ieguldīto darbu un novēlēja sportistiem veiksmīgu nākamo sezonu. Īpašu paldies izteica Triāla komisijas vadītājs sportistu vecākiem un atbalstītājiem par sportistu startiem Polijas, Eiropas un Pasaules čempionāta posmos gan velo, gan moto disciplīnās. Papildus tika pasniegtas veicināšanas un pateicības balvas veiksmīgākajiem „Agarska TK” motobraucējiem no Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes „Sporta servisa centra” direktora Jura Kaminska. Paldies tika izteikts arī aktīvākajiem sezonas sacensību tiesnešiem, kuriem tika pasniegtas veicināšanas balvas un pateicības raksti.
Pasākuma gaitā varēja vērot atskatu uz šo sezonu bildēs un filmās, kuras bija sagatavojuši klubu pārstāvji. Pēc oficiālās daļas bija iespēja turpināt pasākumu ar dejām, kopīgām sarunām gan par aizvadīto sezonu, gan par turpmākajiem plāniem.

Atskatoties uz visu sezonu kopumā, bija pārsteidzoši, ka LaMSF rīkotie Latvijas čempionātu posmi notika ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, sadarbojoties ar Igaunijas moto triāla sportistiem. Pateicoties tieši igauņiem, šogad viens no jaunumiem ir Baltijas čempionāts. Jāpiebilst, ka daži igauņu sportisti ir aktīvi dalībnieki Latvijas čempionāta posmos, kuri šogad tika organizēti septiņos posmos.
Triāla komisija ir gandarīta par sportistu startiem starptautiskajā arēnā, kurā šogad bez pieredzes bagātākajiem sportistiem, dalību ņēma arī debitanti gan velo, gan moto disciplīnās. Īpašs prieks par kluba „Agarska TK” sportistiem – šī gada Latvijas čempionu absolūtajā vērtējumā Kasparu Vērnieku un jauno talantu Andri Grīnfeldu, kuri pārstāvēla Latviju kā Polijas, tā Eiropas čempionāta posmos ar vērā ņemamiem rezultātiem. Kā arī Latvijas izlases dalība Pasaules komandu (Nāciju) čempionātā Andorā septembra beigās, kur Latvijas ieņēma 14.vietu internacionālajā klasē, aiz sevis atstājot tādu spēcīgu valstu sportistus kā Kanāda, Luksenburga u.c.
Atzinību vērti ir arī velotriālistu starti starptautiskajā arēnā un sezonas aktivitāte kopumā. Īpašs prieks par jaunajiem talantiem Ansi Dermaku, Arni Dermaku, Mārtiņu Elstu un Valteru Smiltānu, kuri piedalījās Eiropas čemiponātā un vienā no Pasaules čempionāta posmos. Tāpat arī par Pāvelu Griškovu, Kristapu Skudru un Ēriku Skordjonoku, kuri pārstāv sarkanbaltsarkanā karoga krāsas Eiropā un Pasaulē ar vērā ņemamiem rezultātiem.

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Klēbaha
Triāla komisijas preses sekretāre
Kaspars Kuļikovs
Triāla komisijas vadītājs

2008. gada rezultāti mototriālā:

A grupa (Latvijas čempionāta kopvērtējums)
1. Kaspars Vērnieks, Agarska TK, Jelgava
2. Agris Kibars, AKA Team, Rīga
3. Kaspars Kuļikovs, AKA Team, Rīga

C grupā (LaMSF kauss)
1. Mārtiņš Laugalis, Grobiņas MK, Saldus
2. Andris Grīnfelds, Agarska TK, Jelgava
3. Dzintars Einass, Grobiņas MK, Saldus

D grupā (LaMSF kauss)
1. Eduards Mūrnieks, Grobiņas MK, Saldus
2. Voldemārs Mateuss, Grobiņas MK, Saldus
3. Tonis Ross, Igaunijas MK, Tallina

Komandu čempionāts
1. Agarska TK komanda nr. 1
Renārs Agarskis
Kaspars Vērnieks
2. AKA Team
Agris Kibars
Lauris Klēbahs
Kaspars Kuļikovs
3. Agarska TK komanda nr. 2
Andris Grīnfelds
Artūrs Grīnfelds
Andis Vītoliņš

2008. gada rezultāti velotriālā:

E – Elite (Latvijas čempionāta kopvērtējums)
1. Pāvels Griškovs, Karters, Ugāle
2. Kristaps Skudra, Karters, Ugāle
3. Ēriks Skorodjonoks, Karters, Ugāle

E – Eksperti (LaMSF kauss)
1. Mārtiņš Elsts, Karters, Usma
2. Ansis Dermaks, Karters, Usma
3. Arvis Dermaks, Karters, Usma

E – Rūkīši (LaMSF kauss)
1. Valters Smiltāns, Karters, Kuldīga
2. Māris Pudāns, Karters, Ugāle
3. Mareks Vanags, Karters, Usma

E – Iesācēji (LaMSF kauss)
1. Bruno Langemanis, Karters, Silakrogs
2. Toms Kramiņš, Karters, Rīga
3. Gints Zeics, Karters, Ādaži

Komentāri ir slēgti.