2008. gada Rudens IndusTRIĀLS noslēdzies

Ar gandrīz 30 dalībnieku līdzdalību Ugālē noslēgušās tradicionālās sezonas noslēguma sacensības, kas vienlaicīgi bija arī jau pēc kārtas ceturtā Ventspils rajona atklātā čempionāta velotriālā jauniešiem trešais un noslēdzošais posms. Triāla klubs “Karters” bija parūpējies par interesantiem šķēršļiem dalībniekiem. Par tiesāšanu rūpējās profesionālākā Latvijas tiesnešu brigāde no Jelgavas, palīdzot vietējiem speciālistiem.

Ventspils rajona atklātais čempionāts velotriālā jauniešiem notiek ļoti augstā līmenī, jo atsevisķi šā čempionāta dalībnieki ir vieni no vadošajiem braucējiem pasaulē savās vecuma grupās.

Lielākā konkurence bija grupā Elite, kur startēja 11 dalībnieki. Pirmo reizi šajā grupā startēja arī “Karters” biedri, abi usminieki Ansis Dermaks un Mārtiņš Elsts. Mārtiņam šo sacensību starta rezultāts bija neapmierinošs, jo sacensību sākumā piedzīvots neveiksmīgs kritiens, kā rezultātā seko lēmums sacīksti neturpināt. Lielākais sacensību pārsteigums ir ļoti labais Anša starts spēcīgākajā grupā un uzreiz kāpšana uz goda pjedestāla trešā pakāpiena, piekāpjoties tikai titulētajiem kluba biedriem – Skudram un Griškovam.

Ekspertu grupā uzvara Jānim Hartmanim, bet Benjamin grupā pārāks par Kuldīgas braucēju Valteru Smiltānu ir Usmas braucējs ar ļoti lielu pieredzi – Arvis Dermaks. Jaunākajā vecuma grupā uzvara Ralfam Blumfeldam no Ugāles. Otrais “Karters velotriāla skolas” Rīgas braucējs Krišs Rode.

Dalībniekiem balvas bija sarūpētas no veikala “Sporta Mānija” Ventspilī un pasaulē pieredzējušākā triāla velosipēdu un rezerves daļu ražotāja Monty. Par enerģiju rūpējās Red Bull.

Paldies Ventspils rajona padomei par piešķirtajiem līdzekļiem sacensību norises nodrošināšanai.

Rezultāti:
Elite
1 Pāvels Griškovs, Ugāle, 15 soda punkti
2 Kristaps Skudra, Ugāle, 38
3 Ansis Dermaks, Usma, 50

Eksperti
1 Jānis Hartmanis, Ugāle, 8
2 Valters Pāvelsons, Puze, 13
3 Arvils Rutulis, Puze, 23

Benjamin
1 Arvis Dermaks, Usma, 10
2 Valters Smiltāns, Kuldīga, 17
3 Māris Pudāns, Ugāle, 31

Poussin
1 Ralfs Blumfelds, Ugāle, 32
2 Krišs Rode, Rīga, 72
3 Niks Rutulis, Puze, 74