Ansis Dermaks Ķīnā!

25.jūnijā Latvijas labākais velotriālists Ansis Dermaks devās uz sacensībām Ķīnā! Uzaicinājumu un finansējumu viņam piešķīra B.I.U(Biketrial International Union). Tur tika aicināti Čehijas, Zviedrijas, Anglijas, Francijas, Slovākijas, Dānijas, Spānijas valstu labākie braucēji. Bija arī daudz labi ķīniešu braucēji. Sacensības ilga trīs dienu garumā.
1 diena.
Braucējiem bija jālec 190m augstā TV tornī, ja noliek kāju- izstājas. Ātrākajam, vai arī, tas, kurš visaugstāk tiks- 500€ balva. Ansis palika 5. vietā no 32 braucējiem. Viņš uzleca 150m. Vienu brīdi Ansis bija pirmais, bet tad Vašeks Kolārs- otrs labākais braucējs pasaulē- panāca un Ansis saprazdams, ka nepanāks- izstājās.
„Trepes bija stāvas un šauras, telpa tumša un tur bija ļoti karsts, tāpēc fiziski bija grūti tikt tur augšā!”
2 diena.
Šodien bija parastās sacensības. Sākumā bija jāpārvar kvalifikācija- 15 labākie tika tālāk. Tad bija pusfināls, un finālā tika četri labākie. Ansis iesāka perfekti: „ Viss pa nullēm”. Pēdējo sekciju bija jābrauc divas reizes un abās reizēs uz vienu šķērsli dabūja 5 punktus. Bija jānobrauc pa šauru virsmu 150cm augstumā, bet šķērslis tā kustējās, ka tas nebija iespējams. Sākuma viņš nekustējās, bet viens braucējs pirms Anša viņu salauza, un tiesneši negribēja viņu labot. Gandrīz netika nākamajā kārtā. Pusfinālā visu izbrauca bez soda punktiem, bet ieguva 13. vietu ar 10 soda punktiem.
„Trases bija pārāk vieglas, un citiem nebija tādas kļūdas kā man. Es viena šķēršļa dēļ netiku finālā. Biju ļoti dusmīgs! Būtu vinnējis 1500€!”
3 diena
Bija speedtrials(2 braucēji brauc pa 2 identiskām trasēm, kurš ātrāk galā tiek, tas uzvar!) Pirmo un otro kārtu Ansis uzvarēja bez problēmām. Pusfinālā bija ļoti spēcīgs ķīnietis, tāpēc zaudējums. Bija jācīnās par 3. un 4. vietu.
„Atkal pretinieks bija ķīnietis. Es visu braucienu biju pirmais, bet uz pirmspēdējā šķēršļa man riepa noslīdēja, un nokritu, tāpēc zaudēju! Tas kritiens man izmaksāja 200 €. Trešā vieta saņēma tādu summu!”.
Ēdiens un kultūra tur ir pilnīgi savādāka nekā Latvijā, tāpēc sākumā bija grūti, bet tad adoptējoties tiem dzīves apstākļiem, beigās, jau sāka iepatikties.
„Joahims Nīmans ir ļoti spēcīgs un talantīgs braucējs, tad vēl ir 2 ķīnieši, Dani Comas un Vašeks Kolārs, kuri ir spēcīgāki par mani, es vairāk braucu ar Johanu Kritsenu vienā līmenī, bet par pārējiem esmu spēcīgāks! Savā ziņā Ķīna man bija liels pārbaudījums un lieliska pieredze, galvenais, es varēju salīdzināt savas spēkus ar citiem braucējiem. Šajā ceļojumā esmu ieguvis labus draugus, praktiski pēc šī ceļojumu mums izveidojās tāda kā “banda” un bija smagi šķirties no viņiem jo viņi ir izcili draugi!”
Tā nu mūsu čempionam ir gājis svešās zemēs!

Komentāri ir slēgti.