Ventspils novada atklātais čempionāts velotriālā jauniešiem 2019 noslēdzies

Svētku noskaņās 16.novembrī Ugālē Karters treniņu angārā notika sacensību sezonas noslēdzošais ikgadējās rudens pasākums velotriāla braucējiem, kurā piedalījās Ventspils novada braucēji un arī viesi no citām apdzīvotām vietām Latvijā, kopumā divdesmit.
Visi braucēji tika sadalīti četrās meistarības grupās. Latvijas nozīmīgākais sacensību seriāls Latvijas kauss risinās pēc noteikumiem, kur jāveic noteiktas grūtības trase (nosacīti varētu teikt pavēles distance), saņemot soda punktus par kļūdām trasē, bet šajā pasākumā Openfree noteikumi paredzēja apbalvojumu (punktus) par veiksmīgi veiktiem dažādu grūtību vārtiem. Turklāt braucēji var izmantot iespēju veikt arī kādu no sarežģītākiem elementiem, par to saņemot lielāku punktu skaitu.
Lielisks sacensību formāts, lai braukšanu izbaudītu arī tiko sporta gaitas uzsākušie.
Oranizators bija sagatavojis četrus kontroles posmus un katrā no tiem izvietoti četru dažādu līmeņu vārti dažādā skaitā. Meistarīgākie braucēji ar gadiem trenētu izveicību spēja veikt sarežģītākos vārtus un saņemt lielākos punktus, tikmēr jaunākie braucēji cīnās arī par posmu veikšanu bez kājas pielikšanas (kļūdas) un, iespējams, arī kādu vārtu veikšanu, lai saņemtu apbalvojuma punktus.
Dienas pirmajā daļā trasē devās Iesācēju un Inter grupas braucēji un daudzskaitlīgākā no grupām bija Iesācēju grupa, kurā stabila uzvara Natālijai Žuburei no Popes. Viņai arī uzvara šajā grupā Latvijas kausa kopvērtējumā. Otrais rīdzinieks Alens Liepiņš, kurš tikai šogad uzsācis krāt sacensību pieredzi. Trešais Ventspils novada braucējs Tomass Rogovskis.
Inter grupā pirmais Lauris Žuburs no Popes, otrais rīdzinieks Rūdis Rībens.
Ekspertu grupā dienas trešo augstākā kaluma medaļu ģimenei nodrošināja popinieks Daniels Žuburs ar iegūtiem 1110 punktiem. Otrais Roberts Anderšmits no Puzes ar apaļiem 1000 punktiem. Bet trešais rīdzinieks Rūdis Rībens, kurš spēkus izmēģināja arī šajā grupā.
Samērā plaši pārstāvēta arī Elites grupa, kur uzvara ar 1790 punktiem Ansim Dermakam no Usmas, otrais ugālnieks Mārcis Meiers ar 1525 punktiem, bet trešais Markuss Karņickis (Puze) ar 1415 punktiem.
Pasākuma galvenais atbalstītājs Ventspils novada pašvaldība.

Rezultāti

Aktualizēts 2019.gada Latvijas velotriālistu reitings