UCI jauniešu spēles Polijā, Arvim Lielisks starts Čehijā

Vairākas sacensības Eiropā aizvadījuši Karters velotriāla braucēji.
No 9. Līdz 11.augustam salīdzinoši netālajā Polijā notika Starptautiskās Riteņbraukšaņas federācijas (UCI) jauniešu spēles velotriālā. Startēja kopumā 158 braucēji vecumā līdz 17 gadiem no kopumā 16 valstīm. Dalībnieku ziņā plašākās starptautiskās sacensības. Sacensību formāts paredz veikt 5 dažādas kontroles sekcijas, katru divas reizes. Par veiksmīgi veiktiem vārtiem tiek saņemti punkti. Latviju pārstāvēja pieci braucēji no Ventspils novada un Rīgas. Šoreiz nevienam Latvijas braucējam kvalifikāciju parvarēt un iekļūt labāko divpadsmitniekā neizdevās. Vistuvāk fināla braucienam kā 14.pusfinālā šoreiz Roberts Anderšmits.
Komanda devās tālāk uz netālo Čehijas pilsētu Kramolinu (Kramolin), kur motokrosa trases teritorijā risinājās Starptautiskās Biketrial federācijas (BIU) Pasaules čempionāts divos posmos. Piebiedrojās braucēji Arvis Dermaks un Mārcis Meiers. Ansis Dermaks šobrīd nevar startēt traumas dēļ un Ansis asistē brālim trasē.
Jaunākie braucēji godalgoto sarakstā nespēja iekļūt kaut daļai izdevās uzrādīt ļoti labus rezultātus un būt top3 sacensību pirmajā aplī, tomēr citi braucēji spēj labāk veikt sacensību otro daļu un aizvirzās priekšā.
Ļoti labs starts pirmajā BIU Pasaules čempionāta posmā Mārcim Meieram, kurš kāpj uz goda pjedestāla trešā pakāpiena, atpaliekot no Čehija un Katalonijas sportista. Šis ir viņa pirmais starptautiskais panākums. Otrajā posmā Mārcis ceturtais un kopvērtējumā arī ceturtais savā grupā.
Par labāko Latvijas braucēju rezultātu rūpējās nesen šī gada Latvijas čempiona titulu ieguvušais Arvis Dermaks. Arvis jau vairākus gadus startē Elitē, absolūti spēcīgāko grupā. Šoreiz Arvim pirmajā posmā otrā vieta un otrajā posmā augstāk vairs nav kur – Arvis pirmais.
Arvis par sacensībām: „Pēdējā laikā treniņos jutos īpaši labi un kaut kāda nojauta bija, ka varētu labi nobraukt. Bet tas viss tādā nojautas līmenī. Ieraugot dalībnieku sarakstu nedaudz sabijos jo vārdi bija gana prestiži. (piemēram, Nicolass Vallee no Francijas, kurš ir 2018.gada UCI Pasaules čempionāta 26“ grupas bronzas medaļnieks – red. piez.).
Runājot par sacensībām, mans braukšanas līmenis ir gana augsts, lai spētu pietiekoši labi nostartēt un pievarēt sekcijas kuras bija ļoti dažādas savā sarežģītībā un garumā. Kopumā esmu patīkami šokēts par rezultātu, taču nedaudz vīlies, ka kopvertejumā neesmu pirmais.“
Panākts vēsturisks rezultāts un Arvim trūka pavisam nedaudz, lai triumfētu absolūtajā vērtējumā pašu spēcīgāko braucēju grupā. Brāļi Dermaki un Mārcis Meiers turpina savu Eiropas tūri un nedēļas nogalē startēs UCI Pasauels kausā Val di Sole, Itālijā, bet Latvijas braucēji dosies uz Grobiņu, kur LRF Latvijas kausa posms.

Rezultāti
UCI jauniešu spēles velotriālā, Polija
Benjamin
14.Roberts Anderšmits
Minime
21.Markuss Karņickis
32.Rūdis Rībens
Cadet
24.Žanis Rībens
25.Ričards Vrakins
BIU Pasaules čempionāta velotriālā kopvērtējums, Čehija
Elite
1.Vaclav Kolar, Čehija 45 punkti
2.Arvis Dermaks, Latvija, 45 pti
Junior
4.Mārcis Meiers, 29 pti
10.Žanis Rībens, 11 pti
Minime
9.Markuss Karņickis, 13 pti
12.Ričards Vrakins, 9 pti
Benjamin
8. Roberts Anderšmits, 19 pti