Karters komanda startē Eiropas kausa posmā

No Eiropas čempionāta Slovākijas nelielajā ciematiņā Mala Fatra kalnu masīvā, atgriezusies Karters komanda. Šeit Karters braucēji ir viesojušies jau vairākos iepriekšējos pasākumos- Eiropas čempionātā un Pasaules čempionāta posmā. Šoreiz uz Slovākiju devās 9 braucēju komanda. Pēdējā brīdī gan nācās vienu no braucējiem sastāvā mainīt.

Sacensības norisinājās pēc B.I.U. noteikumiem, kur sekcijām (trasēm) idejiski jābūt ierīkotām dabiskā vidē. Braucot var pie zemes vai šķēršļa pieskarties ar pedāli vai zobrata sargu, par ko soda punkti ieskaitīti netiek. Sacensībās piedalījās 58 dalībnieki no dažādām valstīm. Mūsu Karters komandas braucēji uzskata, ka trases esot bijušas interesantas, bet sarežģītas , jo Latvijā vairāk iespējams trenēties uz laukakmeņiem, nevis šķeltiem klintsakmeņiem (kā bija tur), tāpēc ļoti vajadzēja piedomāt pie braukšanas. Pats interesantākais, ka lielākā daļa no trasēm atradās uz ūdens.

Arvis Dermaks pirmajā aplī bija absolūti labākais no Elites, kā arī ļoti labi gāja Eduardam Gulbim, viņam pietrūka tikai viens punkts līdz 6.vietai. Mārcim Meieram arī veiksmīgs starts šajās sacensībās, jo sešu dalībnieku konkurencē viņš ieguva 4.vietu.

Rezultātā, Benjamin grupā no 16 braucējiem Rūdim Rībenam 13.vieta, bet Eduardam Gulbim 7.vieta. Pārējās grupās bija mazāks dalībnieku skaits, 6-7 braucēji, izņemot Elitē, kur startēja 9dalībnieki. Grupā Minime Ričardam Vrakinam 7.vieta un Markusam Karņickim 6.vieta. Junioru kategorijā Reinis Atvars ieguva 6.vietu, taču Mārcis Meiers 4.vietu. Elites grupā Ansim Dermakam 7.vieta, tomēr brālim Arvim 4.vieta, lai gan soda punktu skaits ar trešo vietu identisks.

Mērķis iegūt pieredzi ir sasniegts!

Ņemot vērā to, ka šis ir tikai sezonas sākums, rezultāti ir ļoti labi un šī bija lieliska iesildīšanās turpmākajām sacensībām. Prieks par braucēju rezultātiem!

Paldies jāsaka atbalstītājiem- SIA “NiedrājiMR”, AMC būve, SilentCoat un Ventspils novada pašvaldībai.

Brāļi Ansis un Arvis Dermaki uzņēmās atbildību par visiem braucējiem, paši vadīja busiņu un vēl piedalījās sacensībās un aizstāvēja Latvijas godu, PALDIES viņiem par to!

Tiekamies 4.maijā, jau 14.braucienā apkārt Usmas ezeram.