Arvis divreiz pirmais Čehijā


Foto: Mārcis Meiers

Neilgi pēc atgriešanās no kopīgas Karters komandas braukšanas uz Biketrial International Union (B.I.U.) Eiropas kausa vienu no posmiem Slovākijā, brāļi Dermaki mazākā komandas sastāvā devās uz Čehijas miestu Blansko, kur risinājās šīs valsts BikeTrial (klasiskā velotriāla paveids, kurā trases ir ierīkotas dabiskā vidē) čempionāta pirmo posmu. Zīmīgi, ka Blansko ir B.I.U. 2017.gada Pasaules čempiona Vaclava Kolāra (Vaclav Kolar) mājvieta.
Arvis Dermaks un Ansis Dermaks sacensībās satartēja meistarīgākajā grupā – Elite, kur bez spēcīgākajiem Čehijas braucējiem, piedalījās arī stiprs Slovākijas pārstāvis. Ar prieku varam paziņot, ka Arvim sacensībās ļoti cienījamā konkurencē pirmā vieta un uzvarēts iepriekšējā gada B.I.U. Pasaules čempions.
Pirmo trīs vietu ieguvēji finišējuši bez soda punktiem (s.p.). Šādā gadījumā uzvarētāju nosaka pēc tā, kurš mazāk laika patērējis kontroles posmu veikšanai, un šajā rādītājā Arvis labākais. Patīkams revanšs pēc nepatīkamās 4.vietas nedēļu iepriekš notikušajā Eiropas kausa posmā. Šajā pašā grupā brālim Ansis Dermakam iegūti 19 s.p. un 5.vieta.
Sacīkstē Junior grupā ļoti atzīstams sniegums un ugālniekam Mārcim Meieram pirmais pjedestājs ārpus Latvijas velotriāla sacensībās. Mārcim 36 s.p. un stabila 3.vieta. Jaunāku braucēju grupā Minime rīdzinieks Žanis Rībens ar 66 soda punktiem 5.vietā.
Svētdienā 6.maijā šīs pašas pilsētas sporta stadionā risinājās nedaudz savādākas Čehijas riteņbraukšanas federācijas rīkotas velotriāla jauniešu sacensības (Youth Games) un arī tajās startēja Karters braucēji. Ja sestdienā trases bija tikai dabiskā apvidū nomaļās dabas takās – klintīs, nogāzēs, kalnu strautos utml., tad svētdienā trases bija tikai no mākslīgiem šķēršļiem – paletes, kastes, u.c. un ierīkotas pašā pilsētas centrā. Pilnīgi atšķirīga pieeja sacensību veidošanā. Sestdienā sacensības jāveic ap četru stundu laikā, tad svētdienā kontroles laiks uz pusi īsāks.
Expert grupā Arvis otrā uzvara divās dienās. Brālim Ansim pietrūkt 6 punktu, lai apsteigtu Ukrainas braucēju, rezultātā 4.vieta. Šajā pašā grupā starts arī Mārcim Meieram un 51 soda punkts.

Biketrial sestdienas 05.05.2018 rezultāti
Elite
1.Arvis Dermaks, Karters, Latvija – 0 s.p.
2.Samuel Hlavaty, Slovākija – 0 s.p.
3.Vaclav Kolar, Čehija – 0 s.p.
5.Ansis Dermaks, Karters, Latvija – 19 s.p.

Junior
1.Petr Mokry, Čehija – 30 s.p.
2.Ondrej Krupčik, Čehija – 31 s.p.
3.Mārcis Meiers, Karters, Latvija – 36 s.p.

Minime
5.Žanis Rībens, Karters, Latvija – 66 s.p.