Brāļi Dermaki startē BIU 26.Pasaules čempionātā Spānijā

20819640_923656134439107_7348669797368573081_o

No 13.līdz 18.augustam Spānijā Katalonijas reģiona pilsētā Pujalt risinājās velotriāla disciplīnas „Biketrial“ 26.pasaules čempionāts. Šoreiz tajā startēja divi Latvijas pārstāvji, šī brīža Latvijas divi spēcīgākie braucēji brāļi Dermaki no Usmas. „Biketrial“ pasaules čempionāts atšķiras no otra populārākā Pasaules čempionāta, ka veicamās kontroles sekcijas (trases) ir skaita ziņā vairāk un sacensība izvēršas 4-5h garumā. Turklāt trasēm idejiski jābūt ierīkotām dabiskā vidē. Vēl viena atšķirība ir, ka braucot var pie zemes vai šķēršļa pieskarties ar pedāli vai zobrata sargu, par ko soda punkti ieskaitīti netiek.
Sacensībās piedalījās 88 braucēji no 10 valstīm. Raksturīgi augustam Spānijā sacensību norises dienās bija augsta temperatura. Sausums, bet slīpumos esošās smiltis prasīja lielu piesardzību braukšanā un katra kļūda maksāja dārgi. Sacensību otrās dienas trases tika ierīkotas karjerā, kur bija īpaši karsts bezvēja dēļ.
Ansis Dermaks sacensībās ieguva augsto 2 vietu Elite 26“ grupā, atpaliekot tikai no Lielbritānijas pārstāvja Bena Sevidža, kurš ir arī iepriekšējo gadu šīs grupas uzvarētājs. Ansim šī ir pirmā pieredze starptautiskās sacensībās ar 26“ velo.
Arvim 20“ Elites grupā daudz spēcīgu konkurentu un problēmas ar tehniku. Rezultātā pa posmiem iegūta 7.un 6.vieta. Piemēram, sacensību 2.posmā, braucot ar pilnīgi jaunu pirms dienas iegādātu dakšu, tā salūza jau sacensību pirmajā pusē. Turklāt jābilst, ka rezultāti ir ļoti blīvi un pie veiksmes iegūtā vieta sacensībās varēja būt krietni augstāka. Rezultāts nav tik augsts kā gadu iepriekš, bet tāpat labs, šoreiz nepaveicās.
Ārpus sacensībām organizators bija parūpējies par sacensību dalībnieku bezmaksas kempingu, kur dažādu valstu triālistiem bija iespēja tikties, komunicēt, atpūsties. Organizatoram tas ir nozīmīgi un sacensībās tiek īpaši piedomāts par socializēšanās iespējām ārpus paša sporta sacensību norises vietas. Tāpat organizators dalībniekiem un pavadošajam personālam bija noorganizējis kopīgas vakariņas.
Brauciena atbalstītāji – Ventspils novada pašvaldība. Braucēji pasakās par atbalstu SilentCoat un SIA „Niedrāji MR“. Brālu nākošais starts ir jau nedēļas nogalē UCI Pasaules kausa posmā Francijā Albertvilā.