Baseinas trial vai divu dienu treniņi Lietuvā

Grupa Latvijas velotriāla braucēju nule kā atgriezušies no divu dienu ceļojuma uz Lietuvas galvaspilsētu Viļņu. Divas dienas tika pavadītas aktīvi braucot un apmainoties ar informāciju par triālu un to saistītām lietām.

Gada sākumā tika saņemts uzaicinājums no lietuviešiem apciemot viņu izveidoto moto un velo triāla treniņu vietu. Pēc soctīklos izvietotām bildēm bija noprotams, ka tas ir baseins.
Agrā sestdienas rītā pie Rīgas treniņu vietas busā kompakti tiek sakrauti 9 velosipēdi. Braucēji ir astoņi, bet viens velosipēds tiek vests jaunam Lietuvas velotriālistam. Ierodoties Viļņā plašā, aktīvā darbībā esošas rūpnīcas teritorijā, kur ziedu laikos darbojies baseins, kas jau ilgstoši nav izmantots. Par laimi triālistiem, telpas ir nepiemērotas noliktavām plānojuma dēļ, tāpat tās nav izīrējamas kā ofiss. Izdzirdot, ka triālistiem interesē telpas, saimnieks piedāvājis un aktīvisti iekārtojuši savu bāzi. Saveidoti šķēršļi un regulāri notiek treniņi. Kā pēc bildēm redzams, tad šķēršļi salikti baseinā – paletes, riepas, līdzsvara elementi. Piemēroti gan velo, gan moto braukšanai. Treniņi velotriālā notiek divas reizes nedēļā, atsevišķi citās dienās notiek mototriālistu braukšana. Lai risinātu izplūdes gāžu radīto piedūmojumu braukšana notiek 15 minūšu cēlienos un patstāvīgi tiek darbināts izplūdes gāzes novadošs ventilators.
Ceļojuma laikā katru dienu vairāk kā četras stundas ilga braukšana, dalīšanās ar pieredzi par treniņu grupu organizēšanu Latvijā. Esam ieinteresēti, lai tuvējās valstīs tādas būtu arvien vairāk. Līdz ar telpu ierīkošanu un aktīvu treniņu veikšanu apritē esot iesaistījušies vairāki izbijuši velo braucēji. Iespējams, redzēsim viņus kādā pasākumā Latvijā jau šogad. Visiem braucējiem bija sagatavots iespēja iestiprināties un tikt pie silta dzēriena. Pirmās dienas vakarā kopīgas vakariņas. Nakšņošana pie vietējiem braucējiem mājās. Superpozitīvas emocijas, ļoti labs treniņš un daudz mūzikas.

Alo Yzas Bildes
Bildes no Facebook.com, (c) Alo Yzas 2017

Few pictures from Triāla klubs Karters team trip to Lithuania.
More info here – http://www.karters.lv/2017/02/baseinas-trial-vai-divu-dienu-trenini-lietuva/

Posted by Triāla klubs Karters on svētdiena, 2017. gada 26. februāris