Pirmā diena Pasaules čempionātā aizvadīta

Šodien abi Dermaki aizvadīja pirmās sacensības, sasniedzot ievērojamus rezultātus. Starp 12 dalībniekiem elites grupā Ansis guvis devīto vietu ar 69 soda punktiem, turpretī Arvis junioru grupā no 12 dalībniekiem izcīnīja godalgoto 2.vietu.

„Man vairāk bija jācīnās ar karstumu nekā ar citiem braucējiem un sekcijām. Sekcijas man nepatika, principā 3 sekcijas bija neiespējamas. 1. aplis man bija diezgan cerīgs, no 10 sekcijām izbraucu 5. Biju 6. vietā un ļoti tuvu ari 4. Nonācu priekšā pat Rick Koekoekam! Bet tad es salūzu karstumā un 2. apli slikti nobraucu, temperatūra bija virs 40 grādiem. Kopumā esmu diezgan neapmierināts ar sekcijām, tiesnešiem, organizētājiem un visvairāk ar savu rezultātu. Nogurums vel nav uznācis, bet domāju rīt parādīsies.” savos iespaidos dalās Ansis.

„Izmocītas sacensības, bet izdarīju visu, kas bija manos spēkos. 1aplis- 9 soda punkti. Otrajā- 18soda punkti. Ja otro apli būtu nobraucis tāpat, būtu uzvarējis, bet kā ir tā ir. Dienas sākumā bija neliels uztraukums, jo pirmās sacensības man šogad. Sacensības Latvijā, es uzskatu kā augsta līmeņa treniņus, kuri sagatavo mani pasaulei. Sacensībām ritot, uztraukums pazuda. Man ļoti palīdzēja uztecinātais ūdens uz ķermeņa, jo tveice bija tāda, ka padomāt nespēju. Ir jāsaņemas un tik jāiet uz priekšu. Sekcijas bija “braucamas”, kopā biju plānojis 10 soda punktus, bet bija tik cik bija.” savu pieredzi pauž Arvis.

Rīt abiem braucējiem ir atpūtas diena. Viņi dosies aplūkot trases un sagatavos spēkus pirmdienas sacensībām.