UCI trial youth games

2.augustā trīs Latvijas velotriālisti triāla kluba Karters braucēji no Ventspils novada, Kristaps Elsts, Markuss Karņickis un Ralfs Blumfelds, piedalījās UCI jaunatnes triāla spēlēs (UCI trial Youth games) tuvajā Polijā. Tās velotriālā ir augstākā līmeņa sacensības pasaulē jaunajiem braucējiem. Latvijas komanda pirmo reizi valsts triāla vēsturē piedalījās starptautiskās riteņbraukšanas federācijas (UCI) rīkotajās jauno braucēju sacensībās.Līdz šim vairāk dalība bijusi konkurējošās velotriāla federācijas rīkotajos pasākumos, bet Pasaules tendences liecina, ka UCI kļūst par vadošo šī sporta kuratoru Pasaulē. Par to liecina faksts, ka labākie Pasaules braucēji piedalās tieši UCI rīkotajās sacensībās – kā pieaugušo, tā jauno braucēju vidū.Pasākumā dalību ņēma braucēji no Francijas, Vācijas, Japānas un daudzām citām pasaules valstīm. Kopā tika pārstāvētasastoņpadsmit valstis no dažādiem kontinentiem.
Visi sacensību dalībnieki dalījās sešās grupās: Poussin, Benjamin, Minime, Cadet un meiteņu grupa.
Markuss Karņickis startēja mazākajā grupā – Poussin, kurā bijadivdesmit trīs dalībnieki.
„Ieraugot trases, sapratu, ka man vēl ir ļoti daudz jātrenējas . Trases bija sarežģītas. Grūtības sagādāja tas, ka nevar pieskarties ar karteri (zobrata sargu) un pedāli” par sacensībām viedokli pauž Markuss, kurš palika sešpadsmitajā vietā savā grupā.
Kristaps Elsts – grupa Benjamin. Kopumātrīsdesmit četri braucēji. Kristaps palika piecpasmitajā vietā un gandrīz iekļūšana finālā, kur startēja divpadsmit labākie grupas braucēji.
Ralfs Blumfelds – grupa Minime.Vislielākais dalībnieku skaits –četrdesmit trīs.
„Man liekas, ka sacensības Polijā bija interesantas. Trases bija izbraucamas, bet pietrūka meistarības,” pārdomā Ralfs. Rezultātādivdesmit septītā vieta.
Sacensības ir bijušas kā laba pieredze nākošajiem starptautiskajiem startiem un viela pārdomām par darāmo treniņu procesā.
Pēc sacensībām Latvijas velotriālistu reitingā vadībā izvirzījies Ralfs Blumfelds. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AgGtN4j7w8LSdHZ3VmpLUjZCRnkxUnhOc0NwYldKZ2c&usp=sharing
Nākošie braucēju starti Latvijā – 9. Augustā Latvijas čempionāta posms triālā Ghetto Games festivāla ietvaros Ventspilī.

Rezultāti
Poussin
1. YELAMOS Marti ESP 18 soda punkti (s.p.)
2. BENITEZ Nil ESP 21 s.p.
3. SERIEYS Hugo FRA 24 s.p.
16. KARŅICKIS Markuss LAT 49 s.p. (1/2 fināls)

Benjamin
1. UJIKAWA Seiya JPN 0 s.p.
2. GUILLEN Toni ESP 0 s.p.
3. MOREWOOD Adam GBR 1 s.p.
15. ELSTS Kristaps LAT 35 s.p.

Minime
1. MONTALVO Alejandro ESP 3 s.p.
2. VALLON François FRA 5 s.p.
3. CHARRA Nathan FRA 7 s.p.
27. BLUMFELDS Ralfs LAT 57 s.p.

Komentāri ir slēgti.