9. septembrī Rīgā, SVĒTKI ANNAS IELĀ jeb MATĒRIJAS AIZSPOGULIJA

SVĒTKI ANNAS IELĀ jeb MATĒRIJAS AIZSPOGULIJA

9.septembrī, pl. 15.00 – 20.00

Sākoties jaunajam mācību gadam, astoņpadsmito gadu pēc kārtas tuvojas Svētki Annas ielā.

Šogad Svētki veltīti eksperimentiem ar matēriju un telpu. Improvizētā Annas ielas telšu pilsētiņā darbosies maģiskas laboratorijas, kas atklās matērijas neredzamās īpašības, piešķirs zināmām lietām neparastu formu un pielietojumu, vēros matērijas fiziskās un ķīmiskās transformācijas un saspēles skaņās, krāsās, sajūtās, gaismā.

Svētku programmā ir iekļautas 2 daļas: izglītojošā un izklaidējošā.

1) 40 darbnīcas 5 h laikā

Svētku izglītojošo daļu veidos 40 Tehniskās jaunrades nama “Annas 2” radošās darbnīcas, un tajās darboties vai iepazīties ar to programmu un pasniedzējiem varēs ikviens interesents. Darbnīcas darbosies šādās jomās: TEHNISKAIS MODELISMS (raķešu darbnīca, lidmodelisms, elektronika, trases un kordas automodelisms, radiovadāmie modeļi, kuģu modelisms, tehniskā modelēšana), MULTIMEDIJI (foto studijas, filmu studija, animācijas studija, datorskaņu studija, datorgrafika), MĀKSLAS STUDIJAS (stikla studija, papīra un tekstildizaina studija, zīmēšana, gleznošana, Hula Hup studija, Teātra studija „Ko Ko 2”), AMATNIECĪBA/ DIZAINS (koka rotaļlietas, keramika, galdniecība, Cita adīšana, radošā darbnīca „Hobijs”, apģērbu šūšana un modelēšana), CITAS PROGRAMMAS (astronomija, persiešu valoda, medicīna, informātika, mākslas terapijas laboratorija, aerobika, jauniešu klubs, Angļu klubs bērniem, perkusiju darbnīca).

2) Einšteina gravitācijas kabinets

Savukārt Annas iela kļūs par matēriju pētošu “fiziķu un ķīmiķu vudstoku” – darbosies telšu pilsētiņa. Paralēli būs iespēja apmeklēt: Einšteina gravitācijas kabinetu, ķīmiķu eksperimentu zonu, retro fizikas triku darbnīcu, bērnu lasītavu un spēlētavu, NPO neatpazītu peldošu objektu gaisa kaujas, kā arī vērot velotriāla lidojumus telpā un tapt iekustinātam ar dj Matērija un mc Vakara Naglas skaņu viļņiem.

Svētki Annas ielā ir kvalitatīvs, pozitīvs un izglītojošs pasākums jauniešiem un bērniem vienas dienas garumā uz vienas no īsākajām Rīgas ieliņām – Annas ielas, kur ikviens tiek aicināts piedalīties spēlēs un atrakcijās, kuru vienojošais elements ir zinātkāre, fantāzija un iztēle.

Ieeja: visos pasākumos bez maksas

Organizē: Tehniskās jaunrades nams “Annas 2”

Atbalsta: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, telekompānija LNT, Latvijas Ziņu kanāls, Nedēļas žurnāls Ir, Ilustrētā Zinātne junioriem, interneta portāli: Inbox, Draugiem, Cālis un E-skola, prāta spēļu veikals LUDO, Velotriāla klubs Karters, Latvijas Skautu un gaidu organizācija, Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes studenti, SIA „Jānis Roze” grāmatnīcas

Protams, ka arī būs velotriāls no Latvijas labākā kluba – Karters.lv.
varēsiet gan pamēģināt pabraukt, gan vērot kādu priekšnesumu.

Komentāri ir slēgti.