Latvijas mototriālisti piedalās Pasaules Nāciju kausā

Četru sportistu sastāvā Latvijas triāla izlase 20.septembrī aizvadījusi komandu čempionātu Pasaules Nāciju kausā, kurš norisinājās Itālijā, mazpilsētā Darfo Boario Terme. Rezultātā tika izcīnīta 15.vieta Internacionālajā klasē (399 punkti) uz kuru šogad bija pārgājušās pat tādas augstākā līmeņa triāla valstis kā Vācija, Norvēģija u.c. Tas savukārt pārvērta šo klasi par daudzskaitlīgāko dalībnieku ziņā un par visinteresantāko no pozīciju sadales viedokļa.

Kā raksturoja mūsu pašu sportisti pēc sacensībām, trase ar saviem elementiem nebija sevišķi sarežģīta kā iepriekšējos gadus, toties to padarīja sevišķi smagu iepriekšējo dienu lietainais laiks un tas, ka visa trase bija stāvos slīpumos un nogāzēs, kas Latvijā nav īpaši raksturīgs.

Šī gada starts Pasaules Nāciju kausā Latvijas izlasei bija devītais gads pēc kārtas. Šogad Latvijas valsti pārstāvēja Agarska Triāla kluba braucējs un Latvijas čempions absolūtajā kopvērtējumā Kaspars Vērnieks (Jelgava) un otrs komandas biedrs Artūrs Grīnfelds (Jelgava), kā arī AKA Team braucēji Agris Kibars (Rīga) un Lauris Kēbahs (Jelgava).

Pirmais trijnieks Internacionālajā klasē – Vācija (48 punkti), Čehija (48 punkti) un Norvēģija (66 punkti). Interesanti, ka prestižajā A klasē šogad startēja tikai piecas komandas – Spānija, Itālija, Anglija, Francija un ASV. Šajā klasē pārliecinošu uzvaru atkārtoti izcīnīja Spānija, otrie un trešie – Anglija un Itālija.

Komentāri ir slēgti.