BIU Eiropas čempionāts Slovākijā

2. un 3. jūnijā Slovākijā risinājās E.B.U. Eiropas ceturtais čempionāts velotriālā un ar labiem panākumiem no šīm sacensībām atgriezušies Latvijas velotriālisti. Sacensībās kopumā piedalījās vairāk kā 150 braucēju no divpadsmit valstīm. Latviju pārstāvēja septiņi braucēji.
Šoreiz labāko rezultātu uzrādīja jaunākais, bet jau pieredzējušais Arvis Dermaks (klubs KARTERS), kurš ierindojās ceturtajā vietā deviņus un desmit gadus veco zēnu grupā POUSSIN, aiz sevis atstājot lielāko daļu savu konkurentu.
Latvijas esošajam velotriāla čempionam Pāvelam Griškovam un vairākkārtējam Latvijas čempionam Kristapam Skudram, kuri šogad līdzīgi cīnās par Latvijas čempiona godu, savās meistarības grupās piektās vietas. Pāvels brauc ar 20 collu velosipēdu, bet Kristaps ar 26 collu jeb MTB tipa velosipēdu. Ja Latvijā visi braucēji brauc vienā grupā, tad Eiropas čempionātā grupas ir atsevišķas un 20 collu braucējiem jāveic sarežģītākas sekcijas, jo šie velosipēdi mazāk sver un ir vieglāk vadāmi.
Ērikam nepatīkami sākās otrā apļa otrā sekcijas, kur pašās sekcijas beigās pie izbraukšanas no tās stāvajā nogāzē piedzīvots smags kritiens un rezultātā trauma, kas liedz sasniegt labāku rezultātu.

Rezultāti:

POUSSIN (9 un 10 gadus veci braucēji)
4. Arvis Dermaks, Karters, Usma

MINIME (13 un 14 gadus veci braucēji)
14. Mārtiņš Elsts, Karters, Usma
15. Ansis Dermaks. Karters, Usma

SENIOR (20 collu velosipēdi)
5. Pāvels Griškovs, Karters, Ugāle

EXPERT (26 collu velosipēdi)
5.Kristaps Skudra, Karters, Ugāle
11.Ēriks Skorodjonoks, Karters, Ugāle
13.Jānis Lācis, OKS, Piņķi

Valstu kopvērtējumā Latvijai 7. vieta.

Brauciens uz šīm sacīkstēm vērtējams kā ļoti vērtīgs sakarā ar pieredzes iegūšanu turpmākiem startiem starptautiskā arēnā un labam startam Eiropas kausā velotriālā, kas risinās 8. septembrī Ugālē, Latvijā.

Rezultāti

Citas bildes

Komentāri ir slēgti.