Karters vakars 2019


Aizvadot pasākumu neierastās telpās, noslēdzies kluba Karters ikgadējais saviesīgais pasākums, kurš šoreiz risinājās Ugāles pagasta tautas nama pašreizējā mājvietā – “Mežrūpniekos” 23.februārī.
Pasākumā kā ierasts tika pasniegti apbalvojumi labākajiem braucējiem iepriekšējā gadā Karters kluba veidotajā Latvijas velotriālistu braucēju reitingā. Pirmais Arvis Dermaks, otrais Ansis Dermaks, trešais Mārcis Meiers – visi Ventspils novada braucēji.
Tradicionāli tika pasniegti arī Karters velotriāla skolas meistarības sertifikāti. Šogad tie bija divi par pirmo (Natālija Žubure, Rūdis Rībens) un divi par otro līmeni (Daniels Žuburs, Ričards Vrakins). Dokumenti ir kā apliecinājums, ka braucējs ir izpildījis virkni standartizētu vingrinājumu. Sertificēšanas sistēma veidota braucēju motivācijas uzlabošanai garajos nesezonas treniņu mēnešos.
Neatņemami vakara sastāvdaļa ir braucēju gatavotie velobraukšanas priekšnesumi. Pusotras minūtes laikā braucēji rādīja savu veloizrādi un žūrija četru cilvēku sastāvā novērtē priekšnesumu. Daļa braucēju uzstāšanos bija izdomājuši paši, daļai iesaistījusies ģimene. Lieliska skatuves pieredze, ko sportojot iegūt nevar. Triku konkursa uzvarētājs šogad – Markuss Karņickis.
Visa vakara norise bija Ulda Skudras zīmē, kurš svinēja savu septiņdesmito dzimšanas dienu. Klātesot ģimenei un arī sev tik nozīmīgajai triāla sabiedrībai, kurai nesavtīgi veltījis milzīgu savas dzīves laiku un izaudzinājis ne tikai augstas klases braucējus, kuriem palīdzējis apgūt iemaņas, bet arī treniņos milzīgu darbu veicis arī ar sporta ziņā “neperspektīviem” vairāku paaudžu bērniem. Interesanti – par ko lielāks gandarījums? Par sava braucēja Pasaules sacensīnu pjedestālu vai par “neveikla” bērna progresu lēkāšanā vienkārši ar kājām un uzlabotu spēju koordinēti kāpelēt pa šķēršļiem. Tāpat Uldis ir idejiskais tēvs daudzām triāla dzīves norisēm Ugālē ne tikai Karters pastāvēšanas laikā no 2000.gada, bet jau 40 gadu garumā. Uldis ir bijis dzinējspēks mūsu sportā un bez viņa sports Latvijā viennozīmīgi nebūtu tādā līmenī, kā ir šobrīd. Daļēji saistība bijusi ir arī ar Latvijas mototriālu. Ugālē trenēti motobraucēji (piemēram par PSRS divkārtēju čempionu kluvis Ugālnieks Māris Šēniņš), bijis Latvijas PSR mototriāla izlases galvenais treneris.
Pasākuma ietvaros koncertu sniedza dziesminieks Kārlis Kazāks, kurš dziedāšanu papildināja ar interesantiem stāstiņiem. Priekšnesums arī no Ugāles folkloras kopa s un tāpat bija sagavota interaktīva aptauja ar jautājumiem par un ap Uldi Skudru.

Paldies brāļiem Dermakiem par sniegtajiem velotriāla braukšanas paraugdemonstrējumiem pasākuma atklāšanā. Paldies braucējiem par sagatavotajiem velotriku konkursa priekšnesumiem. Paldies Ventspils novada pašvaldībai un speciāla Ugāles tautas nama darbiniekiem. Paldies Mārcim Dermakam par pasākuma apskaņošanu. Paldies Ugāles folkloras kopai.