4. ziemas nometne Somijā velotriāla braucējiem

Grupa Latvijas velotriāla braucēju no Ventspils novada un Rīgas devās uz Somijas pilsētu Tamperi un tur tradicionālie notiekošo nometni velotriāla braucējiem. Nometnes organizators – Laba vietējā braucēja tēvs Anti Stenwall ar ģimeni. Nometne ziemā risinās ceturto reizi un Latvijas komanda viesojās otro reizi. Atsevišķi vēl bijušas viesošanās sacensībās.
Nometnes formāts paredzēja, ka braucēji tiek sadalīti dažādās meistarības grupās. Katru no grupām trenēja dažādi instruktori. Tajā skaitā savas treniņu sesijas vadīja arī vadošie Latvijas braucēji Ansis un Arvis Dermaki. Pa viesim bija ieradušies arī braucēji no Polijas un tālās Kanādas, kuri arī vadīja savas treniņu sesijas.
Sestdienas vakarā dalībniekiem tika organizētas vakariņas un sauna. Bez pirtī iešanas notika arī kopīga galda spēļu spēlēšana. Iespēja socializēties un sadraudzēties ne tikai sacensību vai treniņu atmosfērā.
Nometnes dalībnieki atzīst, ka pavadīts patīkams laiks. Līdz ar vairākkārtēju Latvijas braucēju viesošanos Somijā ir pamatotas cerības beidzot atkal redzēt Somijas velotriāla braucējus kādās no Latvijas sacensībām. Pēdējo reizi kāds Somijas velotriāla braucējs Latvijā kā viesojās pirms vairāk kā 11 gadiem, kad Ugālē risinājās Eiropas kausa posms.

Fakti par nometni:
Norises vieta – pilsēta Tempere, Pilnībā apsildāmas kādreizēji lidmašīnu remontdarbnīcu telpas;
Telpu platība – ap 400 m2;
Nometnes braucēju skaits – 42;
Treniņu sesiju skaits – 19;
Pārstāvētās valstis – Somija, Latvija, Polija, Kanāda;
Vakariņu un pirts apmeklētāju skaits – 64;
Ezera ūdens temperatūra – +4C.

Bildes Facebook.com