UCI Pasauels kausa otrais posms Itālijā, Val di Sole

Nedēļas nogalē Itālijā risinājās Starptautiskās riteņbraukšanas federācijas (UCI) Pasaules kausa otrais posms ar planētas labāko braucēju piedalīšanos. Sacensība notika trijās braucēju grupās. Sieviešu grupā. Vīriešu 26″ collu velosipēdu grupā, kur Latviju pārstāvēja Ansis Dermaks (Karters, Usma). Un arī vīriešu 20″ velosipēdu grupā, kur piedalījās šī gada Latvijas čempions Arvis Dermaks (Karters, Usma) un arī pirmo reizi pieaugušo grupā Pasaules kausā startējošais jaunais braucējs Reinis Atvars (Karters, Salaspils).
Norises vieta – Val di Sole ieleja Itālijā, Trentino provincē. Ziemas sezonā Saules ieleja ir iecienīts kalnu slēpošanas kūrorts, bet vasarā riteņbraukšana ir viena no aktīvās atpūtas iespējām šeit. Pirms diviem gadiem Val di Sole risinājās gada lielākais UCI triāla notikums – Pasaules čempionāts.
Sacensību kvalifikācijas braucienu diena bija lietaina un attiecīgi trase slidena, braukšanai bija jābūt īpaši piesardzīgai. Kvalifikācijā 20″ velosipēdu grupas braucēji sadalīti četrās grupās, katrā grupā ap 14 braucējiem. Lai kvalificētos pusfinālam priekšbraucienā jābūt starp labākajiem trim braucējiem grupā vai jāuzrāda viens no četriem labākajiem rezultātiem no braucējiem, kuri ir zemāk par trešo vietu. Kontroles laiks priekšbraucienā – 1 stunda 15 minūtes, kurās jāveic pieci kontroles posmi, katrs divreiz.
Šoreiz Arvi no trešās vietas šķīra 12 soda punkti un iekļūšana pusfinālā jāatliek uz nākošo Pasaules kausa posmu. Priekšbraucienā iegūti 24 soda punkti un piektā vieta. Reinis savā pirmajā sacīkstē Pasaules kausā pieaugušo konkurencē visās sekcijās saņēma maksimālo soda punktu skaitu un mazo mērķi par vismaz vienas sekcijas pabeigšanu bez soda punktiem sasniegt neizdodas. Kopvērtējumā Arvim Dermakam savā grupā 33. vieta un Reinim Atvaram 60.vieta.
Atsevišķi kvalifikācijas braucieni 26″ velosipēdu grupā, kur starts Ansim Demakam. Veicamas piecas sekcijas, katra divreiz. Tāpat četras grupas un katrā ap desmit braucēju. Uzdevums tikšanai pusfinālā – būt starp labākajiem trim. Ansim kvalifikācijā 37 soda punkti un 7.vieta.
Šī gada Pasaules kausā atlikuši vēl divi posmi – Beļģijā Antverpenē un Vācijā Berlīnē vēlāk šogad.

Rezultāti
26″ Grupa
20″ Grupa