Triāls Ugālē 16. un 17.jūnijā

Latvijas triāla sezona 2018. gadā iesāksies ar nedēļas nogales sacensībām Ugālē. Latvijas gada notikums nr. 1 velotriālā – Latvijas Riteņbraukšanas federācija Latvijas čempionāts 16.jūnijā un Latvijas Motosporta federācija Latvijas čempionāta 1.posms mototriālā/ LRF Latvijas kauss velotriālā 1.posms 17.jūnijā. Abas dienas braukšanas uzdevums sportistiem identisks – pārvarēt šķēršļus un pēc iespējas mazāk kļūdīties – lasi – mazāk likt kājas pie zemes.

Nedēļas nogale startēs ar Latvijas čempionātu velotriālā. Galvenā gada sacīkste, kur noskaidrosies vai savu favorīta statusu uz kārtējo Latvijas čempiona titulu spēs noturēt šī brīža vadošais Latvijas braucējs no Usmas – Arvis Dermaks . Vai pietiekošu konkurenci Elitē spēs sastādīt brālis Ansis Dermaks un igaunijas pārstāvis Märt Märtson?
Dalību velotriāla Latvijas čempionātā četrās dažādās meistrarības grupās pieteikuši trīsdesmit trīs braucēji.
11:00 savus braucienus sāks Iesācēju un Inter grupu sportisti, kur piecas kontroles sekcijas veiks pa trīs reizēm.
14:00 – 16:00 priekšbraucieni Elites un Ekspertu grupām, kurās finālam kvalificēsies četri katras grupas labākie braucēji, kuri noskaidros vietu sadalījumu uz goda pjedestāla. Fināli abām šīm grupām 17:00, kam uzreiz sekos apbalvošana.
17.jūnijā svētdien Karters trasē bez velotriāla būs dzirdami arī mototriāla braucēji. Notiks Latvijas mototriāla čempionāta 1.posms. Sezona zīmīga ar to, ka paredzams jauns Latvijas čempions, jo iepriekšējo gadu Latvijas čempions Andris Grīnfelds pievērsies citai moto disciplīnai. Dalību uz sacensībām pieteikuši piecdesmit septiņi velo/moto braucēji no visām Baltijas valstīm. Skaitliski dalībniekiem bagātākā ir Mini grupa, kurā startē jaunie braucēji, arī ar elektro motocikliem. Zīmīgi, ka no trīsdesmit astoņiem moto dalībniekiem piecpadsmit startē ar elektro piedziņas tehniku. Šādas tehnoloģiskās izmaiņas ir pavērušas iespējas triāla gaitas uzsākt pavisam gados jauniem censoņiem.
Svētdienā pirmā dalībnieka starts 11:00.

Sacensību norises vieta – Karters Trase, Ugāle.
Abas dienas skatītāju un dalībnieku ērtībai darbosies bufete.

Paldies atbalstītājiem – Ventspils novada pašvaldība, Niedrāji MR, AMC Būve SIA, SilentCoat
Sacensību organizatori:
Triāla klubs Karters
Latvijas riteņbraukšanas federācija
Latvijas Motosporta federācija

Facebook pasākuma saite
Papildus informācija par pasākumu:
X – nolikumi
X – pieteikšanās