Latvijas komanda startējuši UCI Trial Youth games Dānijā

Jau ceturto gadu uz nozīmīgāko UCI (Starptautiskā riteņbraukšanas federācija) jauno triāla braucēju saietu devās Latvijas komanda. Šoreiz sešu braucēju sastāvā, kuri visi ir kluba Karters pārstāvji.
Šī gada Pasaules jauniešu Triāla spēles (World Trial Youth games) notika Dānijas pilsētā Viborg, kur ir aktīvs velotriāla klubs, kas savu darbību uzsāka pirms vairāk kā 10 gadiem un jau ir izaudzinājis vismaz vienu Pasaules Top klases braucēju.
Iepriekšējā gada pasākumā pārstāvēto valstu skaits bija astoņpadsmit. Šogad par divām mazāk. Turpretī braucēju skaits palielinājāss no 163 pagājušā gadā uz 177 braucējiem šogad.
Trase bija iekārtota samērā mazā vecpilsētas laukumā. Bija izveidotas akmens, kabeļu spoļi, koka materiālu kontrolējamas sekcijas (trases).
Komandu sacensībā Latvija startēja nepilnā sastāvā un konkurēt ar citām valstīm nebija iespēju.
POUSSIN (9-10 gadus veci zēni) grupā deviņus gadus vecais Roberts Anderšmits (Karters, Puze, Ventspils novads) kvalifikācijas dienā trases veica ar kopumā pieciem soda punktiem, kas ir maz, bet tomēr labāko divpadsmitniekā neiekļuva un tādējādi palika bez iespējas startēt finālā. Kvalifikācijā 15.vieta.
BENJAMIN (11-12 gadus veci zēni) grupā kā labālais Latvijas braucējs bija Markuss Karņickis (Karters, Puze, Ventspils novads). Kvalifikācijā caur adatas aci tika divpadmsmitniekā un nodrošināja vietu finālā svētdien. Kvalifikācijas braucienā pārtērēts kontrollaiks un saņemti setptiņi laika pārtērēšanas soda punkti. Svētdienas finālā Benjamin grupā veicamā trase jau krietni sarežģītāka, tomēr savu rezultātu starp esošajiem braucējiem uzlabot neizdevās. Bet sasniegts ļoti augsts rezultāts – Markuss ir 12.labākais braucējs savā vecuma grupā Pasaulē. Turklāt 10-12.vieta ar vienādiem soda punktiem un ar labām iespējām veiksmes gadījumā uzlabot pozīcijas. Otrs Latvijas braucējs šajā grupā Eduards Gulbis (Karters, Ugāle, Ventspils novads) kvalifikācijā (arī kopvērtējumā) ieguva 21.vietu, būdams 11 gadu vecs.
CADET (15-16 gadus veci zēni) grupā Mārcim Meieram (Karters, Ugāle, Ventspils novads) un Reinim Atvaram (Karters, Salaspils) trases bija ļoti smagas. Rezultātā iegūta 27. un 28. vieta augstā konkurencē. Šajā grupā startē arī Pasaules kausā labi startējoši braucēji.
GIRLS (12-15 gadus vecas meitenes) grupā Ketlīna Ruņģe (Karters, Ugāle, Ventspils novads) ieguva 12. Vietu, bet finālam nekvalificējās.
Brauciens bija laba iespēja novērtēt treniņos paveikto darbu un salīdzināt savus spēkus ar Pasaules braucējiem.
Brauciena atbalstītāji – AMC Būve, Ventspils novads, Stena line.

Triāla klubs Karters team at UCI Trials World Youth games 2017

#teamlatvia
#ritenbrauksana
#karterslv

#amcbuve
Ventspils novada pašvaldība
#stenaline

Posted by Triāla klubs Karters on trešdiena, 2017. gada 9. Augusts