Triāls Ugālē noslēdzies

Ar 49 braucēju dalībnieku finišu noslēgušās Ugāles triāla sacensības Karters trasē. Bez Latvijas sportistiem viesojās arī Igaunijas un Lietuvas braucēji. Sacensību dienā notika valsts populārāko sacensību seriāla posmi – LaMSF Latvijas čempionāta trešais posms mototriālā un LRF Latvijas kausa trešais posms velotriālā. Kā papildus sacensību organizators piedāvāja Karters ceļojošās specbalvas izcīņu pavisam nertadicionālā sacenšanās veidā.
Organizatoram ir liels prieks par izteiktajiem komentāriem par sacensībām. Ļoti patīkami redzēt trasē tik daudz cilvēku. Bērniem triālam vajadzīgā infrastruktūra ir kā liels rotaļu laukums, turklāt pa teritoriju var izbraukties ar velosipēdu vai elektro mocīti pēc sirds patikas.
Sacensību laikā interesentiem no malas, un arī pašiem dalībniekiem bija iespēja izmēģināt velo veiklības braucienu speciāli iekārtotā trasē. Pasākuma laikā tika noskaidrota veiksmīgākā ģimene un labākie braucēji dažādos vecumos.
Uzvaras velo un moto konkurencē meistarīgākajās no grupām izciņīja favorīti – līdzšinējo šī gada abu posmu uzvarētāji un tādējādi nostiprināja savas kopvērtējuma pozīcijas. Arvis Dermaks (Elite, Karters) kā absolūti labākais velotriālā un Andris Grīnfelds, (A grupa, Agarska Triāla klubs) kā absolūti labākais starp mototriālistiem.
Motobraucējiem B grupā uzvara Kasparam Vērniekam (MT Skola). C Grupā kā pirmais vēl viena Latvijas triāla kluba pārstāvis – Guntars Mateuss (Grobiņas MK). Plašāk pārstāvētājā moto grupā, D grupa, uzvara Marekam Robežniekam (AKA Team). Jauniešiem pirmais Igaunijas ciemiņš Ott Holger (Panter MK). Mini grupā uzvaru svinēja Stigg Ross (Panter MK). Un grupā ar pašiem mazākajiem moto braucējiem uzvara Agnim Alksnim (Viking trial).
Velobraucējiem Ekspertu grupā Karetrs braucējs Markuss Karņickis kā pirmais ar 25 soda punktiem. Uz pusi mazāk kā nākošajam sekotājam. Inter grupā pirmais vēl viens Karters braucējs Roberts Anderšmits, astājot Igaunijas viesi otrajā vietā. Iesācēju grupā pirmā meitene – Natālija Žubure, arī Karters.
Karters ceļojošās specbalvas izcīņā finālā iekļuva Lietuvas braucējs Karolis Šimkus (Drakonai Racing) un Dainis Vītoliņš (MT Skola). Fināla braucienā punktus par veiktajiem dažādas sarežģītības vārtiem pārliecinoši vairāk savāc Dainis un iegūst ceļojošo balvu. Šajā disciplīnā motobraucēji tika vērtēti velobraukšanā un otrādi – velobraucēji motobraukšanā.
Paldies sacensību atbalstītājiem – Ventspils novads, Niedrāji MR un SilentCoat. Nākošais triāla pasākums 29.jūlijā – gada galvenākās sacensības Latvijas čempionāts velotriālā, kur noskaidrosies šī gada Latvijas čempions.

Rezultāti

Lūdzu atsauksmes par pasākumu!