Karters vakars 2017

Skolēnu brīvlaikam sākoties, 11.martā Ugāles kultūras namā “Gaisma” velotriālistu ģimene pulcējās uz ikgadējo Karters vakaru, kur tiek apskatīti sezonas jaunumi un vienkārši atraktīvi pavadīts laiks.
Pasākums tika aizsākts ar sveces iedegšanu, kuru šogad iededza Latvijas labākais velotriālists Arvis Dermaks. Tad kluba prezidents Kristaps Skudra sāka pagājušās sezonas apskatu. Svarīgākais no notikumiem bija došanās uz UCI Trials World Youth Games 2016 Vācijā un BIU World Bike Trial Championship Čehijā, kur startēja desmit no mūsu braucējiem. Šeit liels paldies jāsaka atbalstītājiem: Ventspils novadam, “AMC Būve” un “Eglaines Auto”. Notika arī vēl nebijis pasākums. Velotriāla sacensības tika iekļautas Rīgas sporta nakts ietvaros, kur ģenerālsponsors bija “Silent Coat”.
Gaidāmajā sezonā būs daži jauninājumi. Tiks rīkots viens velotriāla Latvijas čempionāta posms, kurā noskaidros Latvijas čempionu. Pārējie posmi būs kā Latvijas kauss, kas, kā ierasts, notiks kopā ar mototriālistiem.

Tālākajā vakara gaitā tika izsniegti sertifikāti par pirmā līmeņa nokārtošanu-Dainim Vītoliņam, Marekam Robežniekam un Igoram Šļahovam, diemžēl neviens no viņiem nebija ieradies. Bija arī viens otrā līmeņa sertifikāts, ko beidzot ieguva Mārcis Meiers.
Reitinga apskatā kā pirmais tika apbalvots Arvis Dermaks, kam seko viņa brālis Ansis Dermaks un kā trešais- Reinis Atvars.
Karters vakara neatņemama sastāvdaļa ir triku konkurss. Šogad gan bija maz drosminieku, taču skatītājus priecēja interesanti un pārdomāti priekšnesumi. Kā trešais ierindojās jaunākais dalībnieks Reinis Prātiņš, kurš tikai nesen sācis nodarboties ar velotriālu. Otrā bija velotriāliste Natālija Žubure ar savu bārbijas iestudējumu. Žūrijas lielākās simpātijas izpelnījās Markuss Karņickis, kuram jau ir salīdzinoši liela pieredze velotriāla šovu veidošanā. Pēc triku konkursa Arvis demonstrēja nelielu daļu no savu šovu repertuāra.  Pēc tam jau otro gadu tika rādītas ģimeņu popielas, kas skatītājiem lika gan pasmaidīt, gan pasmieties. Un vakara noslēgumā tika organizētas dažādas komandu stafetes.
Paldies visiem braucējiem, ģimenēm un velotriāla draugiem, kuri bija ar mums šajā pasākumā. Uz tikšanos sacensībās!

Bildes- https://www.facebook.com/pg/karterslv/photos/?tab=album&album_id=1397006357029331