Izmaiņas sacensībās 2017.gada sezonā

4.decembrī LČ vienā no tradicionālajām mājvietām risinājās LaMSF triāla komisijas sēde, kur tika apspriesta arī sadarbība ar LRF, tātad par iespējām kopīgas sacensības rīkot arī turpmāk, t.i. 2017.gada sezonā.
Pilns sapulces protokols atrodams šeit – Saite uz dokumentu.

Kristaps Skudra izklāstīja klātesošajiem skatījumu kā veidot Latvijas velotriāla sacensības un sadalījums būtu sekojošs.
1.Latvijas čempionāts – vienas dienas sacensības tikai velo braucējiem, kur noskaidro galveno gada titulu – Latvijas čempionu absolūtajā vērtējumā. Šīs sacensības var iekļaut UCI kalendārā un braucēji saņemtu UCI reitinga punktus.
Noteikumi – pēc iespējas līdzīgi UCI lielajiem noteikumiem.
Provizoriskās norises vietas:
UCI rekomendācija – sacensības notiek līdz Jūlija vidum, vēlams 24.jūnijā.
2017 – Usma, datums jāprecizē;
2018 – Ugāle;
2019 – iespējams kopā ar Mtb XCO disciplīnu???
2020 – ?

2.Latvijas kauss – vairākos posmos un ar kopvērtējumu.
Grupas nemainās – Elite, Eksperti, Inter, Iesācēji. Sacensības, kas līdz šim ir bijušas kā Latvijas čempionāta posmi.
Noteikumi – kopīgi velo/moto, pielāgoti Latvijas situācijai.

3.Kluba līmeņa pasākumi – atsevišķi mazāki pasākumi, sacensību seriāli ar vai bez kopvērtējuma. Šeit ietilptu, piemēram, Ventspils novada atklātais čempionāts velotriāla jauniešiem, komercsacensības, LČ posmu organizatoru otrās dienas pasākumi. Šie posmi būtu nedēļas nogalē pirmajā dienā. Otrās dienas sacensības katrs organizators domā formātu pats, bet aicinājums taisīt ko vienkāršāku, pieejamāku. Tajā skaitā lemj vai piesaistīt šīm sacensībām velo braucējus.

Provizoriskais kalendārs 2017

Noteikumu izmaiņām tika izteikti vairāki priekšlikumi no velo puses.
Priekšlikums – Ļaut veikt trases jauktā secībā.
Izmaiņas veikt sacensībās ar moto piedalīšanos nav iespējamas drošības apsvērumu dēļ. Moto stingri jāievēro braukšanas virziens. Ja kāds brauc pretējā virzienā, tad rodas bīstamība saskrieties, kas nav pieļaujama.
Priekšlikums – Kartiņas paņemt pirms iebraukšanas un nākošo braucēju izsauc.
Izmaiņas nav apstiprinātas. Liels apgrūtinājums tiesnesim pirmajā trasē. Izsaukšana moto nedarbosies tik ātri kā velo (sagatavošanās laiks braucējiem). Tāpat tiesnesis ne vienmēr ir trases sākumā.
Nolemts sezonas pirmajās sacensībās dalībnieku sapulcē pārrunāt rindā stāvēšanas kārtību. Jau šobrīd noteikumu punktā (11. Starta koridors) ir noteikts, ka dalībnieks saņem piecus soda punktus, ja atstāj tajā motociklu/ velosipēdu.
Priekšlikums – nozīmēt konkrētu cilvēku velo trašu gatavošanai.
Labākām velo trasēm līdz šim ir bijusi kompensācija katram moto organizatoram no kluba Karters. Līdz šim šis modelis ne vienmēr ir labi strādājis un vajadzīgas izmaiņas. Vēlreiz tika uzsvērts, ka trase ir organizatora rūpe un tas sazinās/motivē kādu, kas palīdz trasi saveidot, ja savējiem cilvēkiem zināšanu/ pieredzes trūkst.
Priekšlikums – atļaut velo ieiet 2.aplī trasē.
Bez izmaiņām. Trasi apskatīt otrajā aplī nevarēs. Atrašanās trasē kavē darbu tiesnesim. Ja velo varbūt šo noteikumu arī var mainīt, tad tiesnešiem ir iebuldumi, ka nav iespējams dalīt šo atšķirīgi velo/moto grupām, lai tiesnešiem ir vienkāršāk.

Pieņemtās papildus izmaiņas:
-Kopvērtējumā pēdējais posms nebūs ar dubultajiem kopvērtējuma punktiem.
-Pie vienādiem visiem rādītājiem – kontrollaiks, punkti, nulles, vieninieki utt. Galvenais tiesnesis izvēlās kuru no trasēm braucēji pārbrauc, tā noskaidrojot labāko.
-par 5 EUR (uz 10 EUR) ir samazināta velo vienreizējās licences cena. Vienreizējā licence Latvijas kausa posmos, kas maksājama braucējiem bez LRF licences un grib braukt velo grupā Latvijas kausa triālā posmā, ko organizē moto klubs.