Rīgas Sporta nakts.

Pagājušajā nedēļas nogalē, 17.septembrī, Latvijas Sporta federācijas padome rīkoja Rīgas Sporta nakti. Šis pasākums deva iespēju rīdziniekiem un pilsētas viesiem aktīvi pavadīt laiku, skatīties sportistu gājienu, iepazīties ar dažādiem sporta veidiem un izmēģināt tos. Tā ietvaros tika organizētas arī velotriāla sacensības.
Laukumā pie Rīgas Kongresu nama tika izveidotas piecas trases. Sacensības risinājās pēc netradicionāla formāta- open free, kas ļauj dalībniekam pašam izvēlēties šķēršļus un pēc izvēlētās grūtības pakāpes vākt punktus. Šādi noteikumi liek braucējam izstrādāt īpašu stratēģiju, lai trasē savāktu pēc iespējas vairāk punktu.
Par sacensību ģenerālsponsora „Silent Coat” balvām kopā cīnījās 23 dalībnieki. Pārsvaru, protams, ņēma mājinieki rīdzinieki. Visi tika sadalīti tikai trijās grupās: master, inter un iesācēji. Spēcīgākajā grupā master starp četriem braucējiem pārliecinoši pirmo vietu guva Ansis Dermaks. Pēc tam sekoja Uldis Upenieks, un kā trešais ierindojās treneris Kristaps Skudra.
Paralēli sacensībām Rīgas sporta nakts ietvaros notika arī talantu konkurss „Rādi Ko Māki”. Konkurss pulcēja gan dejotājus, gan futbolistus, gan ielu vingrotājus, kā arī vienu velotriālistu- Markusu Karņicki. Markuss ir vienpadsmit gadīgs zēns, kurš ar velotriālu nodarbojas kopš piecu gadu vecuma. Savā priekšnesumā zēns pauda stāstu, kurš vēstīja, ko ir iespējams panākt ar mērķtiecību un lielu gribasspēku. Jāpiebilst, ka šis bija vienīgais priekšnesums ar dziļāku domu, tāpēc arī žūriju tas uzrunāja. Markuss izturēja pusfinālu, kur no divpadsmit dalībniekiem tika atlasīti seši labākie. Papildinot šovu ar jauniem elementiem, triālists atkal aizrāva žūriju, kā rezultātā izcīnīja uzvaru un galveno balvu- 500 eiro dāvanu karti sporta preču veikalā „Sportland”.
Paldies visiem draugiem, atbalstītājiem, interesentiem un triālistiem par piedalīšanos šajā aktīvajā pasākumā!

Rezultāti:
Master

  1. Ansis Dermaks(2485p)
  2. Uldis Upenieks(1800p)
  3. Kristaps Skudra(1650p)

Inter

  1. Ēriks Karlsons(1565p)
  2. Kārlis Baltiņš(1340p)
  3. Jānis Lapsa(1270p)

Iesācēji

  1. Roberts Anderšmits(760p)
  2. Gastons Gašputis(510p)
  3. Lauris Žuburs(510p)