UCI Trials World Youth Games 2016 Vācijā

No 5.līdz 7.augustam Vācijā norisinājās UCI Trials World Youth Games( UCI Pasaules jauniešu spēles velotriālā). Šīs spēles pulcē visas pasaules velotriālistus vecumā no 9 līdz 16 gadiem. Šogad bija rekordliels dalībnieku skaits- 163 sportisti no 18 pasaules valstīm. Tajā skaitā arī septiņi Latvijas valsts pārstāvji- Markuss Karņickis, Eduards Gulbis, Ketlīna Ruņģe. Žanis un Rūdis Rībeni, Reinis un Renārs Atvari.
Pretstatā ar Latvijas čempionātu šeit visi dalībnieki tika sadalīti sešās grupās pēc vecuma nevis pēc prasmju līmeņa:

  • Jaunās meitenes (9- 11 gadi)
  • Meitenes( 12- 15 gadi)
  • Poussin ( 9-10 gadi)
  • Benjamin( 11- 12 gadi)
  • Minime( 13-14 gadi)
  • Cadet( 15- 16 gadi)

Pirmajā sacensību dienā notika komandu sacensības starp valstīm un svinīgā atklāšana. Komandu sacensībās pirmās trīs vietas ieņēma secīgi Francija, Japāna un Čehijas Republika. Latvijas komanda palika astotajā vietā.
Otrajā dienā notika pusfināls. Finālā no katras grupas varēja iekļūt tikai 12 labākie braucēji.  Negāja viegli. Trases bija sarežģītas un UCI aizliedzošie noteikumi par pedāļa un kartera izmantošanu  stipri ierobežoja šķēršļu pārvarēšanas iespējas. Latvijas čempionāta noteikumi ir daudz pieļāvīgāki, tāpēc tiem, kuri pirmo reizi startēja pasaules līmeņa sacensībās vajadzēja stipri izanalizēt un pārdomāt katru gājienu. Galu galā finālā startēja vienīgā meiteņu grupas pārstāve no Latvijas Ketlīna Ruņģe, jo viņas grupā bija tikai 12 dalībnieces, tādējādi viņa automātiski jau iekļuva finālā un ierindojās 11.vietā.
Mazākajā grupā poussin bija trīs pārstāvji: Eduards Gulbis, Rūdis Rībens un Renārs Atvars. Vislabāk gāja Eduardam. No 29 dalībniekiem viņš izcīnīja 14.vietu ar 15 soda punktiem no fināla atpaliekot tikai ar vienu punktu. Rūdis un Renārs pirmo reizi startēja Pasaules līmeņa sacensībās, tāpēc viņiem gāja daudz grūtāk. Rūdis ierindojās 25.vietā ar 47 soda punktiem, savukārt Renārs 28.vietā ar 49 soda punktiem.
Markuss Karņickis šogad pirmo reizi startēja benjamin grupā, kur trases ir jau manāmi sarežģītākas. Nedrošība un nedaudz bailes neļāva Markusam rādīt labāko sniegumu, tāpēc rezultātā 23.vieta ar 34 soda punktiem no 35 braucējiem.

Minime grupu pārstāvēja Žanis Rībens, kurš pirmo reizi brauca šāda līmeņa sacensībās. Šķēršļi bija pārāk grūti zēna spējām, tāpēc 35.vieta ar maksimālajiem 50 soda punktiem no 40 dalībniekiem. Šeit rezultātu ietekmēja kontrollaiks, kāds tika pavadīts trasēs.

Augstākās grupas pārstāvis Reinis Atvars savu 20.vietu no 36 dalībniekiem ieguva tāpat kā Žanis, savācot maksimālos 50 soda punktus un ātrāk finišējot.
Kopējos rezultātus var apskatīt mājaslapā- http://www.uci.ch/trials/ucievents/2016-trials-world-youth-games/227897216/widgets/entries-start-lists-results-176322/

Lai arī uz pjedestāla neviens nestāvēja, visi ir guvuši milzīgu pieredzi Pasaules līmeņa sacensībās un zina, pie kā piestrādāt un kam gatavoties citus gadus. Par šādu iespēju neizsakāms paldies jāvelta Ventspils novada domei, „AMC Būvei” un „Eglaines auto” par finansiālo atbalstu!