Noslēdzošais LČ posms Priežkalnos

Pēdējā vasaras nedēļas nogalē, 27.augustā, notika velotriāla noslēdzošais Latvijas čempionāta posms Priežkalnos. Sacensībās startēja 19 velotriālisti, kuri iedalījās ierastajās meistarības līmeņa grupās: Elite, Eksperti, Inter un iesācēji.
Kā jau sezonas noslēgumam pienākas, trases bija sagatavotas ļoti sarežģītas, mēģinot pēc iespējas vairāk pietuvināt pasaules līmenim. Kādam gāja vieglāk, kādam pavisam grūti, taču visiem nācās tikt galā ar astoņām trasēm un diviem apļiem. Vēl papildus grūtības sagādāja vasarīgais karstums.
Īpaša spriedzes situācija izvērtās ekspertu grupā. Ričards Vrakins un Eduards Gulbis savā starpā cīnījās par trešo un ceturto vietu. Nekad vēl Latvijas čempionāta vēsturē nav bijis tāds gadījums, kad gan soda punkti ir pilnīgi vienādi, gan arī kartiņas nodošanas laiks. Jāpiebilst, ka viņiem bija vienāds arī šīs sezonas kopvērtējuma rezultāts, un šīm sacensībām vajadzēja to izšķirt. Neviens īsti nezināja kā šādā situācijā rīkoties, tādēļ beigās kopīgi tika nolemts, ka abiem braucējiem vēlreiz jāpārbrauc pirmā trase. Ričards brauca pirmais un nenopelnīja nevienu soda punktu. Savukārt Eduardu ietekmēja lielais satraukums, kā rezultātā viņš tika pie viena soda punkta, paliekot ceturtajā vietā. Šajā grupā pirmo vietu guva Mārcis Meiers.

Elites grupā pārliecinoši par čempionu kļuva Arvis Dermaks, atstājot brāli Ansi otrajā vietā.
Inter grupā uz pirmās vietas pjedestāla pirmo reizi stāvēja Žanis Rībens, kurš šīs sezonas laikā ir tiešām stipri pacēlis savu meistarības latiņu.

Iesācējos pārliecinošs čempions ir Roberts Anderšmits, taču nākošgad  savus spēkus mēģinās pierādīt jau inter grupā.

Ar noslēguma cienīgiem notikumiem ir aizvadīta kārtējā triāla sezona, taču  tas nenozīmē atpūtu. Tas nozīmē pastiprinātus treniņus, lai nākamo sezonu uzsāktu ar jaunu vērienu un cīņassparu.

Paldies organizatoriem „Agarska Triāla klubs”, kuri jau vairākus gadus viesmīlīgi uzņem triālistus savā treniņu trasē. Un protams arī pašiem sportistiem par izturību!

 

Rezultāti:

Elite

  1. Arvis Dermaks 10sp
  2. Ansis Dermaks 22sp
  3. Kristaps Elsts 78sp

Eksperti

  1. Mārcis Meiers 41sp
  2. Markuss Karņickis 52sp
  3. Ričards Vrakins 80sp

Inter

  1. Žanis Rībens 35sp
  2. Daniels Grinkevičs 41sp
  3. Reinis Atvars 41sp

Iesācēji

  1. Roberts Anderšmits 0sp
  2. Guntis Vītoliņš 5sp
  3. Rūdis Rībens 11sp