Latvijas čempionāts Saldū noslēdzies.

Sestdien, 23.jūlijā, notika Latvijas čempionāta velotriālā 4.posms un mototriāla 3.posms Saldū. Motokrosa trasē „Silavotiņi” pulcējās 48 sportisti, 19 no tiem velotriālsti.

Salīdzinot ar trasēm, kas bija Usmas sacensībās, šī posma sagatavotās trases velotriālistiem bija tīrā atpūta. Tās bija garas, taču par maz šķēršļu.  Lai nedaudz iesvīstu, elites grupa nolēma braukt trīs apļus paredzēto divu apļu vietā, jo septiņas trases šķita par maz diviem apļiem. Neskatoties uz to, labākais Latvijas velotriālists Arvis Dermaks parādīja izcilu sniegumu- neviens soda punkts, jeb, kā saka, viss pa nullēm. Savukārt citās grupās notika sīva konkurence. Ekspertu grupā pēc pirmā apļa vienāds punktu skaits 18 bija Eduardam Gulbim un Markusam Karņickim, taču  pēc otrā apļa Markuss pārliecinoši apsteidza Eduardu. Turpretī inter grupā bija vienāds punktu skaits starp Danielu Žuburu un Žani Rībenu. Tomēr šeit rezultātu izšķīra tas, kuram vairāk nulles, kā rezultātā uzvarēja Daniels.Arī laikapstākļi lutināja braucējus. Nebija Saldū ierastā svelmējošā saule, bet gan apmākušās debesis un neliela sutoņa.

Paldies galvenajam organizatoram Kasparam Vērniekam par uzņemšanu Saldū. Nākamais Latvijas čempionāta posms gaidāms 27.augustā Priežkalnos, tomēr vairāki velotriālisti jau pēc nedēļas dosies uz UCI World Youth Games Vācijā un tālāk uz BIU World Bike Trial Championship Čehijā. Veiksmi un izturību viņiem!

Rezultāti:

Elite

  1. Arvis Dermaks- 0s.p
  2. Ansis Dermaks- 9s.p
  3. Kristaps Skudra- 23s.p

Eksperti

  1. Mārcis Meiers- 13s.p
  2. Markuss Karņickis- 22s.p
  3. Ričards Vrakins- 36s.p

Inter

  1. Reinis Atvars- 12s.p
  2. Daniels Žuburs- 22s.p
  3. Žanis Rībens- 22s.p

Iesācēji

  1. Roberts Anderšmits- 7s.p
  2. Guntis Vītoliņš- 9s.p
  3. Lauris Žuburs- 22s.p

Bildes- https://www.facebook.com/karterslv/photos/?tab=album&album_id=1168848476511788

Rezultātu tabula- https://drive.google.com/file/d/0B3uDx8xJbK9GMUNXRjk1cHF3S0E/view?usp=sharing