Stiprs vējš un ilgstošs lietus Ugāles triāla sacensībās

Sestdien, 18.jūnijā, Ugāles Karters trasē norisinājās LRF Latvijas čempionāta 2.posms velotriālā, kā arī LaMSF Latvijas komandu čempionāts mototriālā. Sacensības notika pēc ompen free noteikumiem, kuri ļauj braucējam izbraukt trasi, šķērsojot vārtus ar dažādām punktu vērtībām( 2, 5 un 10). Par spīti vētrainajiem laikapstākļiem, sacensības kopumā apmeklēja 20 velotriālisti un 21 mototriālists.
Velotriālistiem bija jāizbrauc divi apļi ar deviņām trasēm, savukārt, mototriālistiem trīs apļi. Visiem dalībniekiem vajadzēja bruņoties ar milzīgu izturību un pārdomātu stratēģiju, jo spēcīgās lietusgāzes, aukstums un brāzmainais vējš bija liels izaicinājums pat ļoti pieredzējušiem braucējiem. Slidenie šķēršļi un dubļu kārta trasēs manāmi apgrūtināja ierasto braukšanas stilu, taču triālā ir jāmāk braukt arī šādos nestandarta apstākļos.
Dramatisko laikapstākļu dēļ tika izvirzīts priekšlikums par sacensību atcelšanu vai starta laika pārlikšanu, tomēr beigās kopīgi tika nolemts sacensības turpināt pēc paredzētā plāna. Diemžēl vienu gan nācās atcelt – Ugāles sacensību tradīciju paralēlo braukšanu un Karters ceļojošā kausa izcīņu.
Čempionāta apbalvošana nenotika turpat trasē. Visi dalībnieki tika aicināti uz Karters treniņu angāru, kur arī varēja sasildīties ar siltu tēju.
„Manu 12 gadu laikā, kamēr es braucu, manuprāt, šīs bija visslapjākās un netīrākās sacensības. Taču tā bija sava veida bauda un liela pieredze,” atzīst velotriālists Ansis Dermaks.
Atbildot uz jautājumu, ko varētu uzlabot, Arvis Dermaks saka:” Mazliet operatīvāk varēja strādāt tiesneši, jo izbraucot trasi ilgi bija jāgaida uz tiesnešiem, taču šodien pie vainas bija arī laikapstākļi, tāpēc nevar tā īsti spriest.”
Abi brāļi ir labākie elites braucēji un nemitīgi sacenšas par labākā titulu, taču pēc šīm sacensībām pārliecinoši triumfē un kopvērtējumā labāko vietu nostiprina jaunākais brālis Arvis Dermaks.
Savukārt motriālā savu uzvaru svin Agarska Triāla klubs ar 2770 punktiem, aiz sevis atstājot Moto triāla skolu ar 2474 punktiem un Grobiņas MK ar 2026 punktiem.
Paldies visiem dalībniekiem, kuri nenobijās no aukstuma un slapjuma un atbrauca, visiem tiesnešiem, kuri izturēja visu šo laiku un bija ar braucējiem, kā arī liels paldies tiem, kuri palīdzēja iekārtot trasi: Niedrāji MR, Silent Coat, MD Auto un Ventspils novadam!

Uz tikšanos nākamajās sacensībās 23.jūlijā Saldū!

Rezultāti:
Elite
1. Arvis Dermaks (1384p)
2. Ansis Dermaks (1354p)
3. Kristaps Skudra (960p)
Eksperti
1. Mārcis Meiers (737p)
2. Markuss Karņickis (645p)
3. Eduards Gulbis (510p)
Inter
1. Reinis Atvars (470p)
2. Daniels Žuburs (396p)
3. Denijs Čače (346p)
Iesācēji
1. Roberts Anderšmits (383p)
2. Guntis Vītoliņš (332p)
3. Rūdis Rībens (305p)

18.06.2016
Velotriālā – Latvijas čempionāta 2.posms
Moto triālā – Latvijas komandu čempionāts

Posted by Triāla klubs Karters on sestdiena, 2016. gada 18. jūnijs