UCI Pasaules kausa izcīņas pirmais posms.

Tā kā Latvijas čempionāts nesen tika atklāts, arī pasaules līmeņa sacensības oficiāli atklāj sezonu. No 20. līdz 21.maijam Krakovā, Polijā, notiks pirmais UCI Pasaules kausa izcīņas posms, kurā startēs arī Latvijas pārstāvji- Ansis un Arvis Dermaki.
Viens no brāļiem, Ansis, vēl nav īsti pārliecināts par savu dalību sacensībās, taču ir mērķtiecīgi noskaņots:” Par savu dalību šajās sacensībās vēl nevaru pateikt, jo nesen ieguvu traumu- nācās amputēt kājas mazajam pirkstiņam nagu un uzlikt vairākas šuves, līdz ar to nezinu vai spēšu uzvilkt kurpi, bet esmu noskaņots, kaut kā uzmocīt kurpi kājā un mēģināt piedalīties sacensībās.”
Savukārt otrs brālis Arvis atzīst, ka ir ļoti cītīgi trenējies un cer uz labiem panākumiem šajās sacensībās:” Šīs būs vienas no prestižākajām sacensībām šogad, un ar nepacietību gaidu. Tāpēc, ka esmu gatavojies- trenējies, pārdomājis visus sīkumus un uzlabojis velosipēdu. 20. maijā man ir jāiztur kvalifikācija, lai varētu nākamajā dienā piedalīties pusfinālā. Es ceru, ka veiksme būs ar mani un spēšu sakoncentrēties tiešām nopietnam sacensībām.”
Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā abiem brāļiem negāja sevišķi viegli. Ansis kopvērtējumā palika 9.vietā elites grupā, savukārt Arvis 2.vietā junior grupā, kur daudz netrūka līdz pirmajai vietai. Lai arī kā būtu gājis, ir sākusies jauna sezona ar jauniem spēkiem. Vēlam izturību, veiksmi un galvenais gribasspēku abiem brāļiem pirmajos startos pasaules čempionātā!