Dermaku starts UCI pasaules kausa 1.posmā

20.maijā notika UCI pirmais pasaules kausa posms Polijā, Krakovā, līdz ar to oficiāli tika atklāta velotriāla sezona pasaules līmenī. Šajā posmā startēja arī divi labākie triālisti no Latvijas- Ansis un Arvis Dermaki. Abu puišu mērķis bija būt pārliecinošiem līderiem savā grupā un iekļūt pusfinālā. Diemžēl dažādu apstākļu dēļ šis mērķis netika sasniegts.
Vecākais brālis Ansis piecas dienas pirms sacensībām guva nopietnu kājas pirksta traumu. Tā rezultātā viņam bija nepieciešams gultas režīms līdz sacensību dienai, lai pēc iespējas vairāk saudzētu traumēto pirkstu. Braucēja dalība sacensībās nebija skaidra pat pašā sacensību rītā, jo traumas dēļ bija grūti uzvilkt apavus, taču gribasspēks Ansim neļāva padoties un ar pretsāpju zāļu palīdzību viņš tomēr startēja. „Jutu spēka trūkumu pēc gultas režīma un pēda likās kā akmens”
Šajā posmā triālistiem bija jāizbrauc divi apļi un katrā pa piecām trasēm. Ansis pirmajā aplī izbrauca ar 17 soda punktiem. Otrajā aplī jau gāja nedaudz labāk- 14 soda punkti. Lai arī rezultāts nav spīdošs, pats braucējs saka: ” Esmu priecīgs par to, ka varēju piedalīties, izbraukt pāris sekcijas un galvenais nepaliku pēdējais.”
Savukārt jaunākais brālis Arvis bija motivācijas pilns parādīt savu labāko sniegumu un iekļūt finālā.
Pirmais aplis Arvim iesākās neveiksmīgi. Viņš jau pirmajās divās sekcijās guva 10 soda punktus un apli pabeidzot ar 13 soda punktiem. Šis sliktais rezultāts lika triālistam saņemties, kā ietekmē otrajā aplī gūstot vien 3 soda punktu. Par nožēlu, ar to nebija gana, lai iekļūtu finālā.
„Šīs man nebija pirmās UCI sacensības, tāpēc nav kā attaisnot gūto rezultātu. Pats jau vainīgs vien esmu. Bet kā jau visiem zināms, triāls ir ļoti unikāls sporta veids, jo vienā dienā vari darīt varoņdarbus, taču otrā jau domāt, kas visus šos gadus ir darīts uz velosipēda. Un tāds scenārijs bija arī šajās sacensībās. Ja pirmais aplis- katastrofa, tad otrais jau bija tāds, kādu gaidīju. Lai arī finālā neiekļuvu, vismaz ir skaidrāks skats uz priekšu, jo zinu pie kā piestrādāt un ko mainīt treniņu procesā. Katras sacensības nes jaunu pieredzi un prasmes, tāpēc esmu priecīgs, ka varēju piedalīties!” stāsta Arvis.
Beigu beigās 60 braucēju konkurencē Ansis guva 47.vietu ar 31 soda punktu, taču Arvis 33.vietu ar 16 soda punktiem.
Jāpiebilst, ka pēc sacensībām Krakovā, abi brāļi tika uzaicināti uz otro posmu Čehijas sacensībās. Ansim gāja līdzīgi kā Polijā. Sāpes un pietūkušais pirksts lika par sevi manīt, un kā pats braucējs uzskata, ne īpaši labi nobrauktas sacensības. Daudz muļķīgu kļūdu un lieki soda punkti, taču par spīti tam 5.vieta.
Arvis jūtot neizdarīta darba sajūtu, demonstrēja lielisku sniegumu, kas lika satraukties vienam no labākajiem pasaules braucējiem un čehu zvaigznei Vašekam Kolāram. Diemžēl viena sekcija bija Arvim liktenīgā, kas atstāja viņu 2.vietā, ļaujot uzvarēt Kolāram.
Šoreiz veiksme nebija brāļu pusē, bet ir satricinājums, kas liek sevi vēl vairāk attīstīt un pilnveidot.