UCI Pasaules čempionāts Beļģijā.

Paralēli Ventspils novada atklātajam čempionātam velotriālā jauniešiem, abi brāļi Dermaki startēja UCI Pasaules kausā Beļģijā. Lai arī puiši neguva godalgotas vietas, viņi atzīst, ka šīs sacensības devušas milzīgu pieredzi unuzstādījušas mērķi, kas jāsasniedz.
„Mums bija piecas sekcijas un divi apļi, kas jāpieveic vienas stundas laikā. Es biju A grupā, kas beigās izrādījās arī vājākā.
It kā pirms starta jutos labi, bet pietrūka pašpārliecība. Tāpēc varbūt starts sanāca nervozs. Visi trīs gūtie soda punkti ir norakstāmi nevis tādēļ, ka nav iespējams kāds šķērslis, bet gan pieredzes trūkuma dēļ UCI noteikumos..Kopumā sekcijas bija vieglas un iespējams pat par vieglām priekš top braucējiem.
Esmu apmierināts ar savu braukšanu, bet ne tik ļoti ar rezultātu. Ceru, ka šīs sacensības kalpos par lielisku pamatu un sākumu kaut kam jaunam un lielam, ja pat rezultāts nav labs (20 s.p. ~ 35. vieta un 6. vieta grupā)
Nākotnei- Latvijas čempionātā vajadzētu stingrāk ieviest UCI noteikumus, jo uz šo brīdi mums darbojās 50% no UCI noteikumiem” par sacensībām komentē vecākais brālis Ansis.
Arvim ir veicies līdzīgi kā brālim, tikai citā grupā:” Starts bija patīkami vēlu pēcpusdienā, 14:30. Manā grupā bija 11 braucēji. Visi startējām reizē. Pirmajā aplī gandrīz izbraucu visas sekcijas bez soda punktiem, bet vienā sekcijā nespēju noturēt līdzsvaru pēc samērā liela lēciena, un galu galā izlecu ārā no sekcijas. Otrajā aplī atkārtojās tas pats, kas pirmajā, tikai šoreiz vienā sekcijā aizmugurējais rats neizgāja cauri bultām un otrajā priekša bija ārpus trases. Pats neuzskatu, ka man bija jāliek pieci, jo manuprāt es vēl biju sekcijā. Galu galā kopā 15 soda punkti un paliku sestajā vietā no 11 braucējiem savā grupā.
Kopumā labas emocijas un milzīga pieredze iegūta šonedēļ. Viennozīmīgi pieredzes trūkums UCI sacensībās man ir. Vēl cītīgāk jātrenējas, tad jau viss būs labi.”
Par iespēju doties uz šīm sacensībām milzīgu paldies brāļi saka „Niedrāji MR”!