Markusam 10.vieta UCI Youth games Beļģijā


1. un 2. augustā Beļģijā Aywaille pilsētā risinājās UCI Trial Youth games. Starptautiskās riteņbraukšanas federācijas nozīmīgākais pasākums velotriāla braucējiem zem sešpadsmit gadu vecuma. Šogad piedalījās ap 140 braucēju. Pēc vecuma zēni sadalīti četrās un meitenes divās grupās. Papildus kā jaunums šogad bija nāciju vērtējums sacensību pašā sākumā, kur, atšķirībā no pamatsacensībām, uzvarētājs tika noskaidrots, pelnot punktus – formātā, kas Latvijas braucējiem ir pazīstams.
Uz sacensībām devās arī Karters barucējs Markuss Karņickis no Ventspils novada Puzes, kurš savas velotriāla iemaņas apgūst patstāvīgi un arī Karters treniņos Ugālē un Usmā.
1.augustā notika pusfinālu brauciens un trasē devās visi 25 Markusa grupas Poussin (9-10 gadu veci zēni) braucēji. Pēc 10 veiktajām sekcijām saņemti pieci soda punkti un kā ceturtās vietas ieguvējs kvalificējas 2.augusta finālam.
2.augustā Markusa grupas braucēji kā pirmie no visiem dodas trasē. 1 stundas un 30 minūšu laikā veiktas jau manāmi sarežģītākas sekcijas un saņemti kopā 42 soda punkti, rezultātā 10.vieta.
Raivis Karņickis (braucēja tēvs no notikuma vietas): “1/2 fināls bija cerīgs, bet finālā Markuss vienkārši nepamodās. Starts agri, jau 10:00. Ja būtu braucis kā vakardien, rezultāts būtu pavisam cits. Markuss nespēja noskaņoties braukšanai. Sanāca ļoti labs, dārgs treniņš. Vērtīga pieredze un pierādījums, ka jātrenējās vēl cītīgāk. Labi organizētas sacensības”
Pilni sacensību rezultāti
Bildes