LČ noslēgums Priežkalnos!

Sestdien, 29.augustā, līdz ar 6.posmu noslēdzās Latvijas čempionāts velotriālā. Šajās sacensībās dalībniekiem bija par ko cīnīties, jo šīs dienas rezultāti kopvērtējuma tabulā reizinājās ar divi un varēja daudz ko mainīt. Arī trases liecināja par sezonas noslēgumu, jo tās bija neierasti sarežģītas. Kopumā bija ieradies 41 dalībnieks no visām Baltijas valstīm, kas diemžēl nav augstākais skaits. Visiem velotriāla braucējiem bija jāpievar divi apļi ar deviņām pietiekami grūtām trasēm. Jāpiebilst, ka lielu lomu spēlēja teicamie laika apstākļi, jo pārsvarā šī gada Latvijas čempionāta posmos lija lietus, kas, protams, sagādāja papildus grūtības.
Liela sāncensība valdīja elites grupā, kur par pirmo un otro vietu cīnījās abi brāļi: Ansis un Arvis Dermaki. Neskatoties uz to, ka vecākais brālis Ansis jau četrus gadus bijis Latvijas čempions, jaunākais brālis Arvis mainīja šo ierasto rezultātu, uzvarot vairākos posmos un kļūstot par Latvijas čempionu 2015!
Sīva cīņa virmoja arī ekspertu grupā starp Artūru Bogdanovu un Markusu Karņicki. Viņiem starpā visu laiku bija vai nu viens punkts, vai arī vienāds punktu skaits. Kopvērtējumā vēl nav īsti zināms, kurš ir kurā vietā, tāpēc intriga ir ļoti liela.
Inter grupā rezultāts pārsvarā bija nemainīgs. Stabila pirmā vieta ir Ričardam Vrakinam, kurš Triālā trenējas salīdzinoši vairāk, kā citi viņa grupas braucēji. Tad Ričardam seko Eduards Gulbis, kurš savu pieredzi uzkrāja arī Čehijā. Un trešais nemainīgi palika Denijs Čače.
Iesācēju grupā pirmo vietu vienmēr guva meitene- Ketlīna Runģe. Viņa šo sporta veidu aizsāka diezgan nesen, un pagaidām ir vienīgā braucošā velotriāliste. Viņai seko arī jaunie braucēji: Daniels žuburs un Roberts Anderšmits.
Par šo sezonu liels paldies jāsaka Latvijas motosporta federācijai, par sacensību organizēšanu ne tikai mototriālam, bet arī velotriālistiem.
Protams, šis Latvijas čempionāta noslēgums nenozīmē, ka sacensības ir beigušās. Velotriāla klubam Karters, kā jau ierasts, priekšā vēl novada sacensības, tāpēc uz tikšanos tur!
Bildes- https://www.facebook.com/media/set/?set=a.971121959617775.1073741897.143350752394904&type=3&uploaded=82