Karters dienas Usmā.

No 11. līdz 13. augustam norisinājās brāļu Dermaku organizētās Karters dienas. Šīs dienas jau ir bijušas agrāk, taču tik pārsteidzoši liela atsaucība vēl nekad nav bijusi. Kopumā piedalījās 22 triālisti, kuri ir lielākā daļa no visiem vlotriālistiem Latvijā. Šo trīs dienu laikā notika vairākas sacensības un treniņi, kas ļāva dalībniekiem saprast, cik velotriāls ir daudzpusīgs un cik lielu meistarību prasa sasniegumi. Visi dalībnieki tika sadalīti divās vienkāršās grupās- mazie, ar astoņiem braucējiem un lielie, ar četrpadsmit.
Katra diena sākās ar skrējienu uz Usmas ezeru un dažādiem vingrinājumiem, kam sekoja arī treniņš uz riteņiem un sacensības. Pirmajā dienā savus spēkus varēja pārbaudīt BIU un Downhill sacensību veidos. BIU notiek līdzīgi kā parastās sacensības ar piecām trasēm un diviem apļiem. Downhill ir nedaudz sarežģītāks sacensību veids, kur trase ir uztaisīta lejā no kalna. Katram tika doti trīs braucieni un ieskaitīja ātrāko laiku.
Otrās dienas programmā ietilpa Speed trials, Blind trials, Time chalange un Freestyle. Speed trials jau visiem braucējiem bija diezgan zināms. Tas ir divu dalībnieku paralēls brauciens, kur pēc iespējas ātrāk ir jāuzvar vienādi šķēršļi. Blind trials bija visgrūtākais. Trase bija jāpievar ar aizsietām acīm, un viss pārējais bija atkarīgs no otra cilvēka, kurš dod norādījumus. Time chalange lika braucējiem iespringt, jo ierobežotā laikā viņi savstarpēji sacentās par to, kurš tiks vistālāk trasē. Jāpiebilst, ka katra pieliktā kāja, laiku samazināja. Freestyle pēc dalībnieku domām bija visvieglākais, bet nav nemaz tik viegli apvienot izpildījuma tehniku, šķēršļus un aizraut publiku. Priekšnesumu vērtēja žūrija, publika un arī pats braucējs.
Trešajā dienā jau bija manāms pagurums, taču priekšā vēl bija trīs sacensības: Openfree, Retro trials un UCI. Openfree sacensības jau bija notikušas šogad Ugālē, tāpēc braucēji jau zināja, kas darāms. Ierobežotā laikā ir jāsavāc pēc iespējas vairāk punktu, pievarot dažāda grūtuma šķēršļus. Vislielāko meistarību prasīja Retro trials, jo šeit trase bija jāpievar ar diezgan novecojušu riteni. Izšķirošo lomu spēlēja UCI sacensības, jo šī bija pēdējā iespēja dalībniekiem sevi pierādīt un labot kopvērtējuma rezultātus.
Šīm dienām noslēdzoties, godā tika celti pirmo trīs vietu ieguvēji abās grupās un apsveikti arī pārējie braucēji.
Šīs sacensības deva braucējiem pareizu priekšstatu par to, kas īsti ir triāls un cik daudzpusīgs viņš tomēr ir, tāpēc milzīgs un sirsnīgs paldies Dermaku ģimenei par šo dienu organizēšanu un vēlmi paaugstināt katra triālista braukšanas līmeni, kā arī par ziedoto laiku!

Rezultāti- https://drive.google.com/file/d/0B3uDx8xJbK9GNEs1OVd0STFNTVE/view?usp=sharing

Bildes- https://www.facebook.com/media/set/?set=a.963536807042957.1073741895.143350752394904&type=3&uploaded=127