LČ 3.posms triālā Žagarē

Pagājušās nedēļas nogalē, 11.jūlijā, norisinājās Latvijas čempionāta trešais posms Triālā, kam nākamajā dienā sekoja izcīņa par Žagares lielo balvu. Sacensības tika apmeklētas vidēji, jo šajā laikā notika arī XI Skolu Dziesmu un Deju svētki. Kopā piedalījās 39 braucēji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.
Šis bija jau trešais posms, kurš neiztika bez nevēlamiem laikapstākļiem: brīžiem lija lietus, brīžiem uzspīdēja saule. Trases bija vidēji grūtas ar gariem kontroles posmiem, un kopumā dalībniekiem bija jāpievar trīs apļi ar deviņiem kontroles posmiem.
Jau kā katru gadu ierasts, sacensību laikā notiek arī Žagares „Ķiršu festivāls”, kuru apmeklē arī vairums sacensību dalībnieku.
Velotriāla spēcīgākajā grupā notika sīva cīņa abu brāļu Dermaku starpā. Taču beigu beigās savu pārspēku pierādīja jaunākais brālis Arvis Dermaks, finišējot ar 16 soda punktiem. Otrajā vietā palika Ansis Dermaks ar 21 punktu, bet trešajā vietā palika Ralfs Blūmfelds ar 51 punktu.
Ekspertu grupā startēja tikai viens dalībnieks- Artūrs Bogdanovs, kurš uzvarēja ar 62 soda punktiem.
Inter grupā bija visvairāk dalībnieku. Starp 9 dalībniekiem pirmo vietu izcīnīja Ričards Vrakins, aiz sevis otrajā vietā atstājot Deniju Čači un trešajā- Eduardu Gulbi.
Iesācēju grupā pirmo vietu varonīgi ieguva meitene- Ketlīna Runģe, otro vietu Robert Anderšmits un trešo- Daniels Gruntmanis.
Uz tikšanos nākamajās sacensībās Saldū!