Dermaku starti Pasaules čempionātā Spānijā!

No 18. līdz 22.augustam norisinājās Pasaules čempionāts velotriālā. Kopumā bija trīs posmi, kuri visi notika vienā vietā- Spānijā, Odenā. Uz šīm sacensībām devās divi spēcīgākie un zināmākie braucēji no Latvijas- Ansis un Arvis Dermaki. Kā jau zināms, brāļiem šī nav pirmā reize šādās sacensībās, tāpēc pieredze viņiem netrūkst, taču šeit trases bija tādas, kādas Latvijas daba nespēj sniegt: akmeņaini kalni, klintis, slīpas virsmas ar daudz putekļiem un drūpošu mālu, kā arī ļoti liels karstums. Šie neierastie apstākļi nopietni ietekmēja abu rezultātus.
Arvis, startējot junior grupā, katru posmu nobrauca savādāk. Pirmajā posmā tika izcīnīta 2.vietā ar 29 soda punktiem. „Izmocītas sacensības. Ļoti palīdzēja uzlietais ūdens, jo tveice bija tāda, ka nevarēju padomāt.” Kopā Arvja grupā bija 12 dalībnieku no dažādām pasaules valstīm.
Otrajā posmā jaunākajam brālim gāja sliktāk. Viņš palika 3.vietā. „Lielas priekšrocības bija 1. un 2.vietas ieguvējiem, jo trases ir viņu treniņu vieta.”
Beigu beigās ar lielu cīņas sparu un neatlaidību Arvis beidzot izcīnīja augsto 1.vietu ar 20 soda punktiem! Tikai viens punkts šķīra 1. un 2.vietu, taču ar to nepietika, lai kopvērtējumā Arvis atkal kļūtu par pasaules čempionu. Neskatoties uz to, puisis saka:„ Pa lielam esmu apmierināts ar savu paveikto!”
Vecākais brālis Ansis Dermaks startēja velotriāla spēcīgākajā grupā- elitē. Diemžēl Ansis nav ieguvis godalgotas vietas, bet ir pozitīvi noskaņots trenēties un turpināt šo sporta veidu.
Pirmais posms iesākās diezgan pozitīvi, taču lielais karstums darīja savu, un Ansis neizturēja. Galā tikai 9.vieta no 12 dalībniekiem. „Man vairāk bija jācīnās ar karstumu nevis ar citiem braucējiem un sekcijām”
Neskatoties uz pārsisto kameru un pārrauto lentu, otrais posms Ansim jau bija labāks. No 9.vietas nokļuva 7.vietā ar 58 soda punktiem, taču pats braucējs nav apmierināts ar savu rezultātu. „Es centos braukt tīri, ar ko arī daudz punktus zaudēju”
Pēdējā posmā bija viskarstākais laiks, un arī nogurums lika par sevi manīt. No 10 dalībniekiem Ansis palika 8.vietā, taču kopvērtējumā 9.vieta, ko pats braucējs uzskata par sliktu rezultātu. Ansis ir ļoti neapmierināts arī par tiesnešu darbu. „Sekcijas bija labas, bet par tiesnešiem gan tā nevaru teikt. Ļoti daudz kļūdu no viņu puses. Tiesnešu dēļ 4 reizes dabūju 5 soda punktus. Vienu brīdi citi braucēji pat man teica, lai eju rakstīt sūdzību, bet atteicu. Varu teikt, ka šis ir mans visu laiku sliktākais čempionāts.”
Šis čempionāts abiem brāļiem ir nesis milzu pieredzi un jaunu motivāciju pilnveidot sevi trenējoties. Viņi ir gatavi nepadoties un pierādīt pasaulei uz ko ir spējīgi.
Milzīgs PALDIES jāsaka „Ghetto Family”, „Niedrāji MR” un velotriāla klubam „Karters” par sniegto atbalstu un iespēju startēt šī gada Pasaules čempionātā!