2. Pasaules čempionāta posms ar jauniem rezultātiem

Pasaules čempionāta otrajā posmā abu brāļu Dermaku rezultāti ir nedaudz izmainījušies. Ansis šoreiz ir pakāpies mazliet augstāk- uz septīto vietu, taču Arvis nokritis uz trešo vietu.

„Pirmajās divās sekcijās ļoti nepaveicās. Pārsitu kameru un pārrāvu lentu, bet pēc tam jau gāja labāk. Gan pirmajā, gan otrajā aplī guvu pa 29 soda punktiem. Galu galā paliku 7. vietā, kas jau ir nedaudz labāk, bet vienalga neesmu apmierināts ar savu rezultātu. Temperatūra turējās ap 39 grādiem, tāpēc diezgan silts bija, bet jau esmu nedaudz apradis. Sekcijas šodien jau bija labākas, bet tik un tā daudzas vietas kur citi varēja “nošmaukt”, bet es centos braukt tīri, ar ko arī daudz punktus zaudēju. Ceru, ka pēdējā diena būs visveiksmīgākā.” vecākais brālis Ansis analizē sacensības.

„Startēju 9:10, pirms manis startēja 26 cilvēki. Nebija ilgi jāstāv rindās, jo visi brauca raiti.
Sekcijas šodien bija vieglas un īsas, bet ne tik vieglas lai viss būtu pa nullēm. Trīs muļķīgi soda punkti. Visi pārējie soda punkti- stratēģija. Katrā sekcijā palika vismaz 50 seku, taču pārējie cīnījās sekcijās līdz pēdējām sekundēm. Pēc šīm sacensībām varu spriest, ka temps un fiziskā izturība man ir ļoti laba, bet trūkst tikai tas, kas Latvijā nav: kalni ar akmeņiem un pa vidu daudz putekļi, un drūpošs māls. Milzīgas priekšrocības bija 1. un 2. vietas ieguvējiem, kuri ir vietējie, jo visi 3 posmi notiek vienā vietā- viņu mājas trasē. Bet tie ir tikai attaisnojumi un tos vienmēr var atrast.” Savu rezultātu apskata Arvis.

Vēl tikai viens posms, un tad jau abi brašuļi dosies mājās.