Eduarda Gulbja starti Čehijā.

13. un 14. Jūnijā norisinājās BIU un UCI sacensības Čehijā, piedalījās ap 70 velotriālistu. Viens no 70 braucējiem bija arī mūsu drosminieks Eduards Gulbis, kurš bija vienīgais pārstāvis no Latvijas. Eduards startēja poussin grupā, sasniedzot ļoti cienījamus rezultātus, ņemot vērā to, ka šīs viņam bija pirmās tāda veida sacensības.
Pirmā diena bija diezgan smaga. Laikapstākļi sagādāja papildus pārbaudījumu sacensību laikā. Pat ēnā termometra stabiņš sasniedza 30o C atzīmi. Šāds karstums pamatīgi apgrūtina braukšanu un var kaitēt veselībai. Tas neizpalika bez sekām. Eduards trasē smagi nokrita un zaudēja samaņu. Par laimi zēns atguvās un turpināja sacensības, taču kritiens bija atstājis manāmu psiholoģisku traumu. Par spīti šim kritienam, Eduards izcīnīja 5.vietu no deviņiem braucējiem savā grupā. Šī diena bija nesusi lielu nogurumu, taču neskatoties uz to, nākamajā dienā triālists izcīnīja godalgoto 3.vietu starp 13 braucējiem.
Kopumā trases bija interesantas. Bija jāpārvar gan mākslīgi veidoti, gan dabiski šķēršļi. Varēja just atšķirību starp šīm un Latvijas trasēm, jo tur vide ir daudz akmeņaināka, klinšaināka un pauguraināka.
Pēc šīm sacensībām Eduards ir bagātinājis savu pieredzi un guvis milzīgu gandarījumu par sasniegto, un ir gatavs turpināt piedalīties šāda mēroga sacensībās.