Ghetto Games Festivāls un Latvijas čempionāta 4.posms

Augusta otro nedēļas nogali Ventspili ir pārņēmusi Ghetto games kustība ar savu festivālu. Šogad festivāls norisinājās jau trešo reizi un ar katru gadu pasākums kļūst arvien nopietnāks, aizraujošāks un skatāmāks. Ghetto games ar Ventspils pilsētas atbalstu iedvesmo visas Latvijas jauniešus būt aktīviem un saturīgi pavadīt laiku. 1500 dalībnieki no 20 valstīm ir nozīmīgs skaitlis un rāda pasākuma apmēru.
Latvijas čempionāts triālā pulcēja trīsdesmit astoņus dalībniekus no Latvijas un Igaunijas.
Ventspils olimpiskā centra teritorijā bija izveidoti pieci kontroles posmi (šķēršļu joslas) – no baļķiem, no celtniecības sastanēm un no speciālām velotriālam paredzētām metāla konstrukcijām un papildus elementiem.
Inter un iesācēju grupām sacensību veikšanai bija stunda un trīsdesmit minūtes, kurās jāpaspēj veikt katrs no kontroles posmiem trīs reizes.
Iesācēju grupa šoreiz bija skaitliski lielākā. Uzvara Ugāles braucējam Denijam Čačem, otrais jelgavnieks Daniels Grinkevičš un trešais savās pirmajās sacensībās Toms Ustups, kurš ir pieredzējis MTB maratonu braucējs.
Pārsteidzoši Inter grupā uzvara ugālniekam Ričardam Vrakinam, kur iepriekšējos posmos šogad nav bijis augstāk kā trešajā vietā.
No 14:00 sākot trasē devās meistarīgākie no no braucējiem, kuru braukšana bija arī vizuāli iespaidīgākā – Eksperti un Elite.
Ekspertu grupā uzvara Armandam Pauperam, otrais Ralfs Blumfelds, bet trešajā vietā Henri Aruukusk no Igaunijas.
Prom Pasaules čempionātā esot Latvijas diviem stiprākajiem braucējiem Ghetto Games triālā šogad uzvar Igaunijas braucējs Mart Martson, otrais vecmeistars Kristaps Skudra, bet trešajā vietā smiltenietis Uldis Upenieks.
Prieks par lielo dalībnieku skaitu. Prieks par zinošiem un korektiem tiesnešiem un liels gandarījums par dalībnieku pozitīvajām atsauksmēm par festivālu kopumā un pašām triāla sacensībām.
Paldies festivāla atbalstītājiem un sponsoriem un īpašs paldies:
Storent – par sastatnēm vienai no šķēršļu joslām;
Bucher Schoerling Baltic – par konstrukcijām un “Lauru”;
Kurekss – par baļķiem šķēršļu joslām.
LaMSF Latvijas čempionāta triālā noslēdzošais posms risināsies 30.08.2014. Priežkalnos, netālu no Jelgavas un to organizēs Agarska triāla klubs.

Rezultāti
Elite
1.Mart Martson, Igaunija, 12 soda punkti (s.p.)
2.Kristaps Skudra, Ugāle,20 s.p.
3.Uldis Upenieks, Smiltene, 35 s.p.

Eksperti
1.Armands Paupers, Rīga 10 s.p.
2.Ralfs Blumfelds, Ugāle 15 s.p.
3.Henri Aruukusk, Igaunija 21 s.p.

Inter
1.Ričards Vrakins, Ugāle 5 s.p.
2.Markuss Karņickis, Puze 6 s.p.
3. Artūrs Bogdanovs, Ugāle 8 s.p.

Iesācēji
1.Denijs Čače, Ugāle 2 s.p. 14×0
2.Daniels Grinkevičš, Jelgava 2s.p. 13×0
3.Toms Ustups, Ādaži, 8 s.p.

Čempionāta rezultāti: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1PDnGghc3bVCoSOY1UHy3gUy9aznLIp56TrhqLy_zbb0/edit?usp=drive_web

Latvijas čempionāta kopvērtējums: https://docs.google.com/file/d/0B3uDx8xJbK9GYzhrWklhdm9IX19YZGpYNkx5Qm1kOEgxeGJv/edit

Komentāri ir slēgti.