Brāļi Dermaki lieliski startē Pasaules čempionātā

Spānijā 10.augustā risinājās B.I.U. 23. Pasaules čempionāta velotriālā pirmais no trim posmiem. Latviju pārstāvēja divi šī brīža spēcīgākie braucēji, Karters braucēji – Ansis un Arvis Dermaki no Usmas.
Trase izveidota pie okeāna un nosacīti līdzinājās Latvijas laukakmeņiem. Netipiski Spānijai sacensību dienā drēgns un stiprs lietus, kurš ļoti apgrūtina braukšanu.
Junior grupā (braucēji, kas dzimuši 1996., 1997. Un 1998.gados) lielisks starts uz uzvara Arvims Dermakam.
Komentārs no braucējiem: “Arvispirmsšīmsacensībāmizskatījās, kabūsviens no top braucējiem junior grupā, iesildotiesvienviņšrādījabrīnumus. Sacensībasiesākalabi, gandrīzvisurpa „tīro” braucacauri, līdzvienāsekcijāArvimnolūzaaizmugurējābremze, jāsakalielspaldieszviedrudraugiem, kuriaizdevabremzi. Nākamajāsekcijāplīsaķēde, rezultātāArvispiedzīvojasmagukritienu, atkaljāsakapaldieszviedrudraugiem, kuriizlīdzēja ar ķēdi. PēcpirmāapļaArvimbijasešpadsmit soda punkti, kas devapirmovietu, otraivietaitobrīddeviņpadsmit soda punkti. Otroapliviņamatkalbraucāslabi, līdzvienāsekcijāuzsprāgaaizmugurējā kamera unatkalnepatīkamipieci soda punktiunotrajāaplīkopādeviņi soda punkti. Galu galāArvimpirmāvieta Junior grupā.“
Ansis Dermaks jua otro gadu startē spēcīgāko braucēju grupā – Elitē. Zīmīgi, ka Ansis Elitē iekļuva no Junior grupas. Iespējams, Arvis arī pēc šī gada Pasaules čempionāta tiek Elitē.
Komentārs no braucējiem: “Man bijaļotismagadiena, sekcijasbijaļotigarasunsarežģītas. Mansmērķisbijanepaliktārpus top desmitnieka. KopāElitēbijāmdivpadsmitbraucēji. Visu sacensību laiku man bijakāpumiunkritumi. Izdarījuļotigrūtaslietas, bet kļūdījosuzvieglām. Tas nozīmē, kavarbūt nebiju 100% koncentrējies. Pēcpirmāapļalikās, kaspēkiircauriunnespēšupabrauktotroapli, bet beigāsatradusevīpietiekamidaudzspēka, laiļotilabinobrauktuotroapli. Beigāspalikupiektajāvietā, pēcvairākugadupārtraukumuuzvarējuArmando, kurš man atņēma Junior grupasPasaulesčempiona titulu 2012. gadā. 2013. gadā man neizdevāsviņuuzvarētnevienāssacensībās, kurāskopāstartējām. Ir ļotilielsgandarījums par izcīnītopiektovietu, jo neviensnekad no Latvijasnebijaieguvis tik augstuvietuElitesgrupā.“
Ansis un Arvis Dermaki saka Paldies saviem atbalstītājiem – SIA “Niedrāji MR”, Ghetto Family un klubam Karters. Jau 12.08.2014. braucēji dodas ceļā uz nākošā posma norises vietu Katalonijā Odenā un centīsies savas pozīcijas kopvērtējumā nosargāt.

Komentāri ir slēgti.