Karters trase atklāta


Foto: Aleksandrs Hmeļņickis 2013
Divu dienu sacensības jaunajā triālistu mājvietā Ventspils novada Ugālē ir aizvadītas un līdz ar to par LAD LEADER projekta tapusī un Ventspils novada līdzfinansētā Karters trase ir oficiāli atklāta.
31. augustā pirms sportiskajām aktivitātēm tika svinīgi atklāts iespaidīga izmēra vides objekts – stilizēts triāla velosipēds uz šķēršļa. Objekta dizaina idejas un izpildījuma autors uzstādītajam velosipēdam – metālmākslinieks Uģis Traumanis. Cerams, ka šis objekts izveidosies par iecienītu apskates vietu Ugāles viesiem. Tāpat pie atklāšanas Ventspils novads ar naudas balvām apbalvoja Karters braucēju Arvi Dermaku no Usmas, kurš šogad kļuva par jau divkārtēju B.I.U. Pasaules čempionu savā klasē, un viņa treneri Uldi Skudru.
Pēc atklāšanas runām trasē devās Latvijas velo un moto braucēji, lai saliktu pedējos punktus uz “i” LaMSF Latvijas čempionāta kopvērtējumā. Mototriālā pirmā vieta spēcīgākajā no meistarības grupām tiek Andrim Grīnfeldam (Agarska TK), kurš aiz sevis atstāja Kasparu Vērnieku (MT Skola).
Velotriālā bez lieliem pārsteigumiem pirmajā vietā Ansis Dermaks, otrais viņa brālis Arvis Dermaks, bet trešais kaimiņzemes viesis Mart Martson.
Skatītājiem saldais ēdiens bija paralēlā škēršļu joslas braukšana. Rezultātā Karters ceļojošo specbalvu paralēlajā braukšanā saņem Ansis Dermaks. Noslēdzošajā ciņā speciāli veidotā paralēlā šķēršļu joslā pretī stājās dienas labākais velo un moto triālists. LIelāko daļu distances Andris Grīnfelds ar moci bija vadībā, bet kritiens aptur Andri un Ansis izrauj uzvaru.
Rezultāti 31.08.2013.

Pirmajā septembrī sacensības notika pēc Open Free noteikumiem, braucējiem startējot komandās. Veicot sarežģītākas konfigurācijas trasi (grūtākus vārtus), ir iespēja sakrāt papildus punktus. Tajā pašā laikā, izbraucot trasi nekļūdoties, ir iespēja tikt pie papildus punktiem. Ja motociklisti cīnījās par BMA Baltijas klubu komandu vērtējumā, tad velobraucēji sacentās par Karters balvu.
Moto Baltijas klubu komandu čempionāts
1.vieta – Agarska TK – Andris Grīnfelds, Artūrs Grīnfelds, Aivis Beļakovs
2.vieta – Moto triāla skola 1 – Kaspars Vērnieks, Didzis Grundulis, Gatis Šuliņš
3.vieta – Grobiņas MK – Guntars Mateuss, Kristers Einass, Niks Alksnis

Rezultāti 01.09.2013.

Esat laipni aicināti apmaklēt Karters trasi, apskatīt izveidoto vides apskata objektu un labi pavadīt laiku!

Ansis Dermaks 1. sekcijā

Bildes: Auseklis Paegle

Komentāri ir slēgti.