Drošas velobraukšanas pasākums Andrejsalā + velotriāls

Velotransports kļūst aizvien populārāks un to izmantotāji pēdējo gadu laikā Rīgā ir dubultojušies, tomēr vienlaikus velosipēdisti ir vieni no vismazāk aizsargātiem ceļu satiksmes dalībniekiem un nepareizas vai neuzmanīgas velosipēda ekspluatācija rezultātā braucēji ne reti nokļūst ceļu satiksmes negadījumos.

Esošās problēmas risināšanai vairāki velo braukšanas eksperti šonedēļ brīvprātīga mērķa vārdā projekta „Par drošu velo braukšanu!” ietvaros viesosies vairākās Rīgas skolās, lai ar praktiskiem un teorētiskiem paraugdemonstrējumiem stāstītu un mācītu kā pareizi, brīvi un droši braukt ar velosipēdu. 1.novembrī projekta īstenotāji viesojās Rīgas 66.viduskolā, savukārt ceturtdien, 3.novembrī skolēniem Rīgas Centra sākumskolā un Āgenskalna pamatskolā būs iespēja tikties klātienē ar vairākkārtēju Latvijas čempionu velotriālā un „Kartres” velotriāla skolas instruktoru Kristapu Skudru.

„Sadarbībā ar Rīgas Domes Satiksmes departamentu un Ceļu satiksmes drošības direkciju skolēniem tiks prezentēti vairāki aktuāli padomi drošai velo braukšanai, tai skaitā, tiks atgādināti ceļu satiksmes noteikumi, mudināsim skolēnus nokārtot velobraucēja apliecības un aktualizēsim jautājumus, kas skar pašu velobraucēju drošību tumšajā rudens laikā. Tādējādi vēlamies pastiprināt sabiedrības uzmanību un mudināt tos izmantot velotransportu droši un pareizi” īsumā komentē viens no projekta iniciatoriem Kaspars Kuļikovs.

Laika plāns
11:00 – 11:30 – reģistrācija velo veiklības braucienam un grupai „Iesācēji”
12:00 – 13:00 – „Iesācēju” grupas braucienu norise
12:00 – 14:00 – velo veiklības braucienu norise
13:00 – 14:45 – „Ekspertu” grupas braucienu norise
15:00 Apbalvošana
Rīgā, Andrejostas ielā 4a, Andrejostas teritorijā

Dalībnieki dalās 3 grupās.
1.Eksperti – noteikumi kā 2011. gada Latvijas čempionātā velotriālā.
2.Iesācēji – noteikumi kā 2011. gada Latvijas čempionātā velotriālā.
5-6 sekcijas, 2 apļi, Laiks sekcijā 2 min.
Sekcijas var veikt jebkādā kārtībā.
3.Velo veiklības brauciens – veicami dažādi velobraukšanas elementi – astoņnieks, laipa, bremzēšana, čūska, braukšana zem latiņas u.c. Par pieļautajām kļūdām tiek saņemtas soda sekundes.

Pasākuma nolikums