Drošas velobraukšanas pasākums Andrejsalā noslēdzies

Turības Sabiedrisko attiecību fakultātes studenti sadarbībā ar velotriāla klubu un skolu „Karters” svētdien, 13.novembrī Andrejsalā organizēja Drošas velo braukšanas veiklības sacensības Rīgas skolēniem. Pasākumu kopumā apmeklēja vairāk kā trīsdesmit dalībnieku, tai skaitā daudzi vadošie velotriāla braucēji Baltijā.

„Veiklības brauciens jauniešiem tika organizēts kā vienkārša un jautra atrakcija, kurā pa speciāli sagatavotu distanci pēc iespējas ātrāk un precīzāk bija jāpārvar dažādi sarežģītības šķēršļi – koridors, šūpoles, riņķis, vārti, čūska u.c. Lai jauniešiem būtu vienkāršāk uztverama Velo veiklības brauciena būtība un jēga, mēs to nosaucām par velosipēdistu drošas braukšanas ābeci” pēc pasākuma atzina Turības Sabiedrisko attiecību students Kaspars Kuļikovs.
Veiklākie veiklības brauciena dalībnieki Mihails Žeļcenko, Ričards Laudurks un Jānis Ozoliņš tika pie velotriāla skolas „Karters” bezmaksas abonementa drošas velo braukšanas apmācībai. Projekta organizatori tuvākā laikā iecerējuši laist klajā video pārskata materiālu par sekmīgi aizvadīto Drošas velo braukšanas projektu Rīgā.

Atgādinām, ka projekts „Par drošu velo braukšanu!” tapis brīvprātīga mērķa vārdā. Idejas autori jau pagājušās nedēļas laikā viesojās vairākās Rīgas skolās, lai ar praktiskiem un teorētiskiem paraugdemonstrējumiem stāstītu un mācītu, kā pareizi, brīvi un droši braukt ar velosipēdu. Projekts tapa sadarbībā ar Rīgas Domes Satiksmes departamenta un Ceļu satiksmes drošības direkcijas sagatavotajiem saturiskajiem materiāliem par Drošas velo braukšanas tematiku.

Projekta oficiālie atbalstītāji – Velotriāla klubs un skola „Karters”, Latvijas Motosporta federācijas Triāla komisija, Velo interneta veikals www.trialsmaster.net, Latvijā lielākais, visplašāko velosipēdistu auditoriju regulāri uzrunājošais interneta medijs www.veloriga.lv , BA Turība, Latvijas Triāla portāls www.trial.lv , Monster Energy Drink, Rīgas domes Satiksmes departaments, Ceļu satiksmes drošības direkcija un grupas PER pārstāvis Ralfs Eilands.

Velo veiklības brauciena rezultāti (laiks sekundēs):
Iesācēji:
1) Mihails Žeļcenko, 107
2) Ričards Laudurks, 127
3) Jānis Ozoliņš, 169
4) Lūkass Lielāmurs, 188
5) Izolde Ivanova, 304
6) Aleksandrs Savčuks, izstājas
Ar velotriāla priekšzināšanām:
1) Eduards Cipruss, 96
1) Eduards Luts, 96
2) Agnis Daubaris, 100
3) Mārcis Meiers, 104
4) Rihards Krukovskis, 106
5) Bruno Krampe, 110
6) Rihards Karlsons, 130
7) Emīls Melders, 140
8) Edgars Zēfelds, 146
9) Kristaps Elsts, 155

Bildes no pasākuma (Kristīne Brizga)

Informāciju sagatavoja:
BA Turība Sabiedrisko attiecību fakultātes maģistranti

Papildus norisinājās arī velotriāla braucieni trijās grupās.
Iesācēju grupā 11 braucēju konkurencē pirmais ir jaunākais no braucējiem – Bruno Krampe.
Ekspertos pirmais sezonas līderis – Rihards Grantiņš un Elitē pirmais Ēriks Karlsons.

Rezultāti šeit