Latvijas triālisti sekmīgi aizvada Slovākijas un Polijas čempionātu

Aizvadītajā nedēļas nogalē 4. un 5.jūlijā Agarska TK un Grobiņas MK triāla motobraucēji piedalījās atklātajā un apvienotajā Slovākijas un Polijas čempionātā triālā, kurš norisinājās Slovākijas mazpilsētā Bardejov. Pavisam kopā seši mūsu sportisti, pārstāvot teju visas iespējamās klases, ieņēma vērā ņemamus un atdzīstamus rezultātus un mājās pārradās ar divām pirmām vietām atsevišķās klasēs. Tas savukārt kārtējo reizi apliecina, ka Latvijā triāla sportisti meistarības un braukšanas kvalitātes ziņā daudz no Slovākijas un Polijas līmeņa neatpaliek.
Spēcīgākais no latviešiem atkārtoti izrādījās 2008.gada Latvijas čempions Kaspars Vērnieks (Agarka TK), kurš startējot otrā spēcīgākajā B klasē pirmajā dienā ieņēma 4.vietu, savukārt otrajā dienā pakāpās uz 3.vietu. Jāatzīmē, ka Kaspars Vērnieks patreiz Latvijā ir vienīgais triāla motobraucējs, kurš brauc ar 4T Sherco motociklu, kas zināmā mērā prasa citu braukšanas stilu un meistarību. Otrs veiksmīgākais no Latvijas braucējiem izrādījās arī jelgavnieks Artūrs Grīnfelds (Agarska TK), kurš pirmajās dienā startēja B klasē, ieņemot 11.vietu, savukārt otrajā dienā startējot C klasē spēja izcīnīt godpilno 1.vietu, tādejādi atstājot aiz sevis visus spēcīgākos šīs klases poļu un slovāku braucējus. Trešais jelgavnieks Andris Grīnfelds, kurš Latvijā ir jaunākais spēcīgākās A/B klases braucējs un potenciālais kandidāts uz Latvijas izlases vietu startam Pasaules Nāciju kausā, Slovākijā startējot B klasē arī sevi lieliski parādīja un attiecīgi ieņēma 12. un 10.vietu.
Jāatdzīst, ka šoreiz arī Grobiņas spēcīgākie triāla motobraucēji spēja parādīt lielisku meistarību. Tā viens no lielākajiem Latvijas triāla vetarāniem Dzintars Einass (Grobiņas MK) Slovākijā veterānu klasē otrajā dienā kāpa uz pjedestāla augstākā pakāpiena un izcīnīja godpilno 1.vietu, pirmajā dienā attiecīgi 2.vieta. Citi Grobiņas MK braucēji Mārtiņš Laugalis un Guntars Mateuss startējot C klasē attiecīgi ieņēma 5., 6.vietu un 7., 15.vietu.
Kopumā sacensībās piedalījās teju 50 spēcīgākie Slovākijas un Polijas motobraucēji.
Jāpiemin, ka šogad pirmo gadu saskaņā ar Latvijas atklātā individuālā čempionāta triālā nolikumu, Latvijas čempionāta 3.posma ieskaite notiek apvienotajā Slovākijas un Polijas čempionāta ietvaros. Līdz ar to iepriekšminētie sportisti, kuri piedalījās šajās ārpus Latvijas notiekošajās sacensībās, saņem ieskaites punktus kā par Latvijas čempionāta 3.posmu.
Latvijas čempionāta 3.posma ieskaites punkti
Moto A/B
1. Kaspars Vērnieks (Agarska TK) – 20 punkti
2. Artūrs Grīnfelds (Agarska TK) – 17 punkti
3. Andris Grīnfelds (Agarska TK) – 15 punkti
Moto C
1. Mārtiņš Laugalis (Grobiņas MK) – 20 punkti
2. Guntars Mateuss (Grobiņas MK) – 17 punkti
3. Dzintars Einass (Grobiņas MK) – 15 punkti

Latvijas čempionāta kopvērtējums pēc 3 posmiem

Nākošais Latvijas čempionāta posms jau pavisam drīz notiks Ugalē, ko rīkos triāla klubs Katrers. Vienlaicīgi tas būs arī Baltijas čempionāta posms.

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Kuļikovs

Komentāri ir slēgti.