Javi Alonso Latvijā

Latvijā uz īsu brīdu viesojās Javi Alonso.
Ļoti labs spānu velotriāla braucējs, kurš 2009. gadā pasaules čempionātā bija 6. vietā kopvērtējumā.

Ieskatam neliels video no viņa braukšanas.

Protams, notika kopīga braukāšana. Dienas pirmajā daļā bija treniņš Mangaļsalas saspridzinātajos pirmā pasaules kara militārajos bunkuros, kas velotriālistiem un mototriālistiem ir labi pazīstami no sacensībām. Šo braukšanas daļu iemūžināja fotogrāfs Juris Zariņš un, cerams, ka jau drīzumā redzēsim bildes.

Vakarpusē kopīgā braukšanā iemēģinātas arī Rīgas centra triāla vietas. Kongress, Berlīnes mūra fragments un laukakmeņi pie pasaules tirdzniecības centra. Beigu beigās Latvijas braucējiem nācās atzīt, ka Javi tomēr ir labāks braucējs, vismaz pagaidām.

Uz atvadām Javi paziņoja, ka Rīga tagad viņam būs viena no trijām mīļākajām pilsētām. Cerams, ka brauks ciemos arī citas reizes.

Par viņa braukšanu var teikt, ka brauc ļoti stabili. Atšķirībā no parastajiem braucējiem sarežģītas vietas izbrauc jau uz pirmo (latvietis parastais varētu izbrauktu ar trīsdesmito mēģinājumu varbūt), principā nav liekas lēkāšanas uz vietas un pat pēc piecu stundu braukšanas Javi brauc it kā būtu treniņa sākums. Bija redzams, kā vajadzētu mācēt braukt.

Javi ir velotriāla velosipēdu pirmā ražotāja – spāņu Monty sponsorēts braucējs. Papildus Javi atbalsta arī daži viņa dzimtās puses uzņēmumi un kā jaunums ir viņa iespējamā sadarbība ar Lielbritānijas grupu Prodigy. Šis braucējs ir liels viņu daiļrades fans un koncertos ir sapazinies ar mūziķiem. Rezultātā jau par draugiem kļuvušie mākslinieki piedāvājuši Javi sponsorēt. Jābilst, ka lielā daļā savos video Javi izmanto tieši Prodigy mūziku.

Bildes: Karters.lv 2009 http://jzfoto.lv/lv/event/155/spanu-trialists-javi-alonso-ciemojas-latvija/#page_body

Komentāri ir slēgti.