Eiropas čempionāta velotriālā 2. diena

2008. gada Eiropas čempionāts velotriālā otrajā dienā (1. jūnijā) startēja trīs labākie 2007. gada Latvijas čempionāta velotriālā braucēji, visi ugālnieki – Kristaps Skudra, Pāvels Griškovs un Ēriks Skorodjonoks. Pēc noteikumu maiņas šis gads ir pirmais, kad vienā grupā brauc dalībnieki ar 20 collu un 26 collu velosipēdiem.
Labākajiem braucējiem bija izveidotas tiešām interesantas sekcijas. Ja sestdienā, kad brauca jaunākie braucēji, no rīta bijas lietus, kas trasi padarīja īpaši slidenu, vietām pat bīstamu, tad svētdienā bija ļoti izdevušies laika apstākļi un braucēji varēja izbaudīt sacensību gaisotni.
Pēc 10 sekciju veikšanas pirmo reizi (pirmais aplis) Kristaps SENIOR grupā uzrāda ļoti cerīgo ceturto labāko rezultātu ar iegūtajiem 18 soda punktiem. Pāvelam pēc pirmā apļa 25 punkti un Ērikam 43 soda punkti. Kristapam otrais aplis ir neveiksmīgs un aplī iegūtie 29 soda punkti gala rezultātā atmet uz 10. vietu. Lielākā daļa braucēju visus kontrolējamos posmus veica vairāk kā četrās stundās un nobeigumā bija novērojams, ka liela daļa braucēju pēdējās sekcijas veic ar ļoti lielu piepūli. Pāvelam iegūta 13. vieta un Ērikam 20. vieta.

Kopumā tika Latvijas braucējiem aizvadīta lieliska nedēļas nogale un parādīts, ka Latvijā ir labi braucēji. Jāatzīst, ka no braucējiem, kas 2007. gada septembrī bija uz Eiropas kausu Ugālē, vēl joprojām tika saņemtas atzinības par sacensību labo organizēšanas līmeni.

Spēcīgākajā no grupām (ELITE) uzvarēja Slovākijas braucējs Peter Bartak, kurš brauc ar Monty kamel 221 20 collu triāla velosipēdu un sarežģītajā trasē ieguva tikai 20 soda punktus. Šajā pašā grupā otrajā vietā Anglijas braucējs Bem Savage (26 collu Diamondback). Trešais Čehijas pārstāvis Vaclav Kolar (20 collu Monty), kurš ir tikai 17 gadus vecs un viņam šīs sacensības bija pirmās Elites grupā.

Grupa SENIOR (dzimuši 1989. gadā un agrāk)
1. Bjorn Levin, SWE, 14 s.p.
2. Pavel Prochazka, CZE, 18 s.p.
3. Andrea Lehmann, GER, 19 s.p.

10. Kristaps Skudra, LAT, 47 s.p.
13. Pavels Griskovs, LAT, 52 s.p.
20. Eriks Skorodjonoks, LAT, 84 s.p.

Grupa ELITE
1. Peter Bartak, SVK, 20 s.p.
2. Ben Savage, GBR, 32 s.p.
3. Vaclav Kolar, CZE, 46 s.p.

Bildes: Juris Zariņš 2008 http://jzfoto.lv/lv/event/87/eiropas-cempionats-velotriala-belgija/
Atklāšanas bildes: jzfoto.lv 2008 http://jzfoto.lv/lv/event/87/eiropas-cempionats-velotriala-belgija/

Komentāri ir slēgti.